Geoop er ny partner i Gate 21

af | mar 28, 2019

Geotermisk Operatørselskab og Gate 21 skal sammen sætte fokus på geotermi i Greater Copenhagen.

Det er med stor glæde, at Gate 21 kan byde Geotermisk Operatørselskab (Geoop) som partner. Geoop er en professionel operatør, der planlægger og etablerer geotermianlæg sammen med og for forsyningsselskaber. Formålet er at producere grøn varme til forbrugerne til en konkurrencedygtig pris. Det indebærer blandt andet, at Geoop tager efterforskningsrisikoen.

Der er et stort potentiale for geotermi i Greater Copenhagen, og der er bred konsensus om, at geotermi vil spille en rolle i fremtidens grønne varmeforsyning. Geoop og Gate 21 vil i partnerskab udbrede praktisk viden og nedbryde myter om geotermi hos aktørerne i hele Gate 21’s partnerskab, herunder bidrage til de organisatoriske, finansielle og tekniske overvejelser, som et forsyningsselskab skal gøre sig.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med Gate 21 og dets netværk, hvor vi kan bidrage med viden om integration af geotermi og varmepumper i fremtidens fjernvarmeprojekter,” siger Lars Andersen, der er administrerende direktør i Geoop. Han fortsætter:

”Gate 21 og Energi på Tværs-samarbejdet har vist vejen ved at kigge på fordelene ved at betragte energisystemet som en helhed, og ikke mindst for at kunne vise forbrugerne fordelene ved at introducere grønne tiltag.”

 

Geotermisk Operatørselskab (Geoop)

Geoop er en professionel operatør, der planlægger og etablerer geotermianlæg i partnerskab med forsyningsselskaber.

Geotermi er en stabil og regulerbar energikilde, og det er Geotermisk Operatørselskabs vision, at geotermi kan levere til fjernvarme, så varmekilden kan være en del af det samspil, der i fremtiden skal være mellem fossil og fossilfri energi.

Geoop blev grundlagt i 2016 og bag selskabet står E.ON, Iceland Drilling og Ross DK.

Læs mere på Geoops hjemmeside.