Hjælp at hente i IoT junglen

IoT-området er komplekst, fyldt med faldgruber og ikke helt så modent, som vi går og tror. IoT kan derfor være lidt af en jungle at bevæge sig ind i som kommune, og her udfylder INSTALL en vigtig rolle som IoT-fødselshjælper.

(Billede: Peter Liljenberg)

af | 22. september - 2022 | Aktiviteter

Martin Hamming Nygaard, Rødovre Kommune skriver her om arbejdet med IoT i en kommunal kontekst

INSTALL kan mange ting, men der er særlig tre elementer, jeg vil fremhæve: netværk, sparring og udvikling.

Et helt centralt element i INSTALL er deres fokus på deling af viden og erfaringer på tværs af kommunerne. Mange af de udfordringer, vi står overfor som kommune stopper ikke ved kommunegrænsen, men kræver samarbejde om tværkommunale løsninger. Derudover er det vigtigt, at vi trækker på hinandens viden, så vi undgår hver især at skulle opfinde den dybe tallerken. Til åbningen af INSTALL blev dette meget konkret, da vi kom i dialog med en anden kommune, der har erfaringer med cyklemonitorering via kamerasensorer. Dialogen blev til et møde, hvor vi fik konkrete input til hvilke kamera-sensorer, vi skal gå videre med.

Markedet for IoT rummer et væld af forskellige sensorer, der hver især understøttes af forskellige teknologier, platforme, etc.. Det er derfor ikke lige til at ”komme-i-gang”, for hvor skal man starte? Her har INSTALL heldigvis benene solidt plantet i den praktiske anvendelse af IoT, og ikke i en PowerPoint-præsentation. Som ny i klassen har man brug for konkret og hands-on sparring, og her træder INSTALL til bl.a. med lånekasserne som et godt eksempel.

Det sidste, jeg vil fremhæve, er fokus på udvikling. Brugen af IoT-teknologier er voksende, hvilket vi ser med flere og flere løsninger i drift, men det er stadig et umodent område i en kommunal kontekst. Vi har derfor fremtiden og udviklingen foran os. INSTALL kan understøtte denne udvikling ved at byde ind med netværk, knowhow og ressourcer til at koordinere og understøtte de gode udviklingsprojekter. Projekter der ellers ville ryge tilbage i skuffen hjemme på Rådhuset.

Med åbningen af INSTALL har vi kort og godt fået et rigtig godt bidrag til arbejdet med IoT i en kommunal kontekst!

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Aktiviteter:

De nye vogtere for ren luft og stille gader

Læs mere her

Nye værktøjer hjælper din kommune at komme i gang med databaseret energistyring

Læs mere her

Lighting Metropolis-resultaterne viser, at det er muligt at kombinere belysning af høj kvalitet med energibesparelser

Læs mere her

 

Flere nyheder om Aktiviteter:

De nye vogtere for ren luft og stille gader

Læs mere her

Nye værktøjer hjælper din kommune at komme i gang med databaseret energistyring

Læs mere her

Lighting Metropolis-resultaterne viser, at det er muligt at kombinere belysning af høj kvalitet med energibesparelser

Læs mere her