Kampagne skal få flere til at køre sammen

Tanken om at køre sammen med en arbejdskollega kan være fremmed for mange af os. Det tankesæt vil en kampagne, som skal løbe hen over efteråret 2021, udfordre.

Myndighederne anbefaler, at man ved samkørsel maksimalt kører tre sammen og altid med de samme under Covid-19. 
Foto: Shutterstock

af | 11. februar - 2021 | Bæredygtig Mobilitet

​Mange apps kan med succes matche en chauffør og en passager til samkørsel, men når vi kører til og fra arbejde, halter dét at køre sammen stadig bagefter. Her sidder der nemlig kun 1,05 person i gennemsnit i bilerne. Derfor igangsætter Gate 21 og Region Hovedstaden sammen med med regioner, kommuner, virksomheder og transportudbydere en fælles kampagne, der skal skabe kendskab til samkørsel og få flere til at køre sammen blandt pendlere i hovedstadsregionen.

”Vi arbejder i øjeblikket på at samle aktører til en fælles kampagne i efteråret 2021. Planen er at engagere mindst 10 større arbejdspladser i kampagnen for at målrette indsatsen mod deres medarbejdere, siger Anna Thormann Boesen, programleder i Bæredygtig Mobilitet i Gate 21 og projektleder for samkørselsinitiativet. Hun fortsætter:

”Vi forestiller os, at kampagnen indeholder film til deling på interne og sociale medier, trykte kampagnematerialer, konkurrencer og en mulighed for at teste samkørsel af. Men det er alt sammen noget, vi vil udvikle sammen med de aktører, der ønsker at være en del af indsatsen.”

Udover Gate 21 og Region Hovedstaden involveres også kommunerne fra KKR initiativet: Grønne Pendlervaner, Dansk Industri og virksomheder via virksomhedsnetværket Moving People. Det er vigtigt for projektet, at der er synergi og fælles læring og vidensdeling. Anna Thormann understreger, at alle med interesse i samkørsel kan deltage i initiativet.

 

Unge studerende kommer med bud på samkørselsfilm

Initiativet tester først ideer i mindre skala for derefter at afprøve kampagne-ideer blandt medarbejdere på en række arbejdspladser i hovedstadsregionen. I øjeblikket arbejder mere end 50 studerende på CPHBusiness med deres bud på en god samkørselsfilm:

”Vi har lavet en konkurrence blandt studerende for at se, om de kan finde nogle kreative indfaldsvinkler på samkørsel, som vi kan arbejde videre med i den endelige kampagne i efteråret,” fortæller Anna Thormann.

 

Prøv samkørsel og få en ny vane

Det er vigtigt, at kampagnen i efteråret både øger kendskabet til samkørsel, men ikke mindst også får pendlere til at afprøve det sammen med en kollega, en nabo eller en ansat i nabovirksomheden.

”Vi har god erfaring med, at det er nemmere at skifte transportvane, hvis du har prøvet det af i din hverdag. Eksempelvis hvis du prøver en elcykel. Det rokker ved de forestillinger, du har om, om det kan passe ind i din hverdag. Derfor vil vi i dette projekt arbejde med en kampagne, der både skal øge kendskabet til samkørsel og få medarbejdere på arbejdspladser til at køre sammen med en kollega. På den måde kan vi forhåbentlig nedbryde de barrierer, der eksisterer omkring samkørsel,” siger Anna Thormann Boesen.

Partnerne bag projektet forventer, at:

  • Samkørsel er blevet promoveret og kendt på mindst ti store arbejdspladser og i fem kommuner i hovedstadsregionen.
  • Kampagnen har fået flere til at køre sammen på de involverede arbejdspladser.
  • Der er udviklet et samkørselskoncept, som kan skaleres og udbredes til andre arbejdspladser.

 

Støttet af:

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Smart teknologi giver forsinkede busser et forspring

Læs mere her

Gate 21 er klar til at hjælpe Østdanmark fra plan til handling i Klimaalliancen

Læs mere her

Kommune med mobilitetsknudepunkt søges til projekt

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Smart teknologi giver forsinkede busser et forspring

Læs mere her

Gate 21 er klar til at hjælpe Østdanmark fra plan til handling i Klimaalliancen

Læs mere her

Kommune med mobilitetsknudepunkt søges til projekt

Læs mere her