Københavns Kommune – nyt medlem af Fællesskabet for Dynamiske Data

Marie Hvid Damborg, Digitaliseringschef i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning skriver om baggrunden for at melde sig ind i Fællesskabet for Dynamiske Data.

Billede: Arkiv

af | 16. juni - 2022 | Aktiviteter

Marie Hvid Damgaard skriver:

– I Teknik- og Miljøforvaltningen løser vores ca. 2000 medarbejdere hver dag rigtig mange forskellige opgaver – lige fra tømning af skraldespande til klimasikring. Vi har i forvaltningen en målsætning om i langt højere grad at nyttiggøre vores mange data til gavn for København og borgerne, men samtidig kræver det også strategiske valg og prioriteringer. I forvaltningen har vi nemlig mange it-systemer, omfattende GIS-data og mange fagdata spredt i forskellige systemer. Dynamiske data er et af de områder, som vi ser store potentialer i – men som samtidig kræver nye kompetencer, samarbejder og viden. Vi har fx realtidsdata fra vores mange køretøjer i hele kommunen, som vi gerne i langt højere grad vil sætte i spil i forhold til IoT. Vi er fx i gang med et pilotprojekt på vores vejområde, hvor vi gerne vil sikre mere rettidig og datadrevet tilsyn af vejenes tilstand via sensorer på vores køretøjer. På klima- og affaldsområdet er vi også optaget af, hvordan dynamiske data kan hjælpe med at løfte de ambitiøse politiske målsætninger. Fx hvordan vi med dynamiske data kan nudge borgerne til at affaldssortere endnu mere.

– På Teknik- og Miljøområdet er der mange spændende initiativer i gang over hele landet, og brugen af dynamiske data og en bred teknologipalette giver mulighed for at løse kerneopgaverne på nye måder og gennem nye samarbejder. Vi ser i Københavns Kommune en værdi i at sikre samarbejde, netværk og erfaringsudveksling inden for brugen af dynamiske data. Vi tror, at vi i nye og eksisterende projekter drage nytte af erfaringerne fra andre projekter for bedre at kunne skalere og rammesætte nye projekter.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Aktiviteter:

Projekt søger partnere: Databaseret ressourcebesparelser i kommunale bygninger

Læs mere her

Nyt medlem til OS2iot koordinationsgruppen

Læs mere her

Hvor skal F2D2 bevæge sig hen?

Læs mere her

 

Flere nyheder om Aktiviteter:

Projekt søger partnere: Databaseret ressourcebesparelser i kommunale bygninger

Læs mere her

Nyt medlem til OS2iot koordinationsgruppen

Læs mere her

Hvor skal F2D2 bevæge sig hen?

Læs mere her