Kommunen og fremtidens droner

Kan kommunens opgaver og services få flyvehøjde med moderne droneteknologi?

Billede: Rasmus Degnbol

af | 17. januar - 2022 | Smarte Byer & Bygninger

I efteråret 2021 har Gate 21 i samarbejde med virksomhederne Holo og Robots.Expert samt en række kommuner undersøgt hvilke kommunale behov, der fremover vil kunne løses med droneteknologi.

En lang række nye muligheder for den kommunale service

Droner bliver i dag brugt til blandt andet logistik- og inspektionsopgaver, men udviklingen af droneteknologien forventes at gå rigtig stærkt de næste år. Det åbner for en lang række nye muligheder for den kommunale service, og droner kommer blandt andet til at kunne løse nogle af de transportudfordringer, et land som Danmark har.

Droner kan ses som et nyt værktøj for kommunerne, som vil kunne erstatte ellers tidskrævende opgaver og give bedre data i de kommende år. En drone kan udstyres med et kamera og bruges til at inspicere hegn, veje eller tagkonstruktioner. Samtidig kan man ved hjælp af droner blive bedre til at udnytte den kapacitet, der er tilgængelig i luften til logistikopgaver. Det gør, at vi kan mindske trafik og trængsel på jorden og samtidig imødekomme mobilitetsbehovene i yderområderne.

Droneteknologien skal tænkes ind i den kommunale plalægning

Derfor er det vigtigt, at droneteknologien allerede nu bliver indtænkt i den kommunale planlægning. Fremtidens mobilitetsplanlægning bliver tredimensionel, og det kræver, at der er ‘asfalteret’ korrekt i luften, så droner og normal luftfart kan flyve sikkert side om side.

Se videon Kommunen og fremtidens droner: Skab flyvehøjde på din byplanlægning.

 

Vores miniguide, er til dig, der sidder med opgaver i kommunen, som droner fremover vil kunne bidrage til at løse. Den kan hjælpe dig med at afdække dine behov og vejlede dig i, hvad du som kommune skal være bevidst om, når det gælder godkendelser og byplanlægning.

Du kan læse og download miniguiden her:

FAKTA OM PROJEKTET

Klar Parat til 5G-projektet har afholdt fire workshops i løbet af 2021 med det mål at klæde kommunerne på til udrulningen af 5G. Fokus har været på at dele viden og skabe et samtaleforum i øjenhøjde med kommunale medarbejdere. Der er blevet fokuseret på kommunernes forskellige roller inden for 5G som kunde, facilitator og lovgivende myndighed.

Du kan finde præsentationerne og få inspiration fra de fire workshops ved at klikke på respektive link ovenover.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger:

Fem kommuner vil sikre optimal drift i kommunale bygninger med data og AI

Læs mere her

Bedre lys skal fremme helbred og velvære hos ældre

Læs mere her

Solcelledrevet dataindsamler skal give kommunerne et bedre overblik

Læs mere her

 

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger:

Fem kommuner vil sikre optimal drift i kommunale bygninger med data og AI

Læs mere her

Bedre lys skal fremme helbred og velvære hos ældre

Læs mere her

Solcelledrevet dataindsamler skal give kommunerne et bedre overblik

Læs mere her