Louis Poulsen ønsker at forme fremtiden for Smart City-belysning

Det klassiske danske lysdesignfirma Louis Poulsen, der blev grundlagt i 1874, har underskrevet en kontrakt med DOLL Living Lab om at integrere sine nyeste produkter i Smart City-sammenhæng – og derved begynde en ny rejse med innovation, der startede med den nu legendariske PH-lampe i 1926.

Louis Poulsens nye hovedkontor og showroom på Holmen i København. Foto: Louis Poulsen

af | 17. december - 2019 | Smarte Byer & Lokalsamfund

Smart City-teknologi i harmoni med det klassiske design

Da DOLL lancerede sit Living Lab i 2014, var Louis Poulsen en af ​​de første partnere ombord på projektet. Da test- og udstillingsstedet i det industrielle område i Albertslund hurtigt blev til et internationalt besøgscenter til belysning og Smart City-applikationer, tog Louis Poulsen en kort pause fra DOLL for at udvikle sin egen Smart City-strategi, skabt til at fungere i harmoni med det klassiske design. I 2019 vendte de tilbage til DOLL, på et af laboratoriets primære placeringer, med otte af dets signaturbelysningsarmaturer installeret, klar til at få forbindelse med Signifys City Touch-løsning.

“For Louis Poulsen er Smart City-løsninger en naturlig teknologisk udvikling, der fremmer bedre og mere effektive lyssystemer. Teknologi er et værktøj, der giver byerne mulighed for at tilpasse områder til forskellige aktiviteter, årstider, begivenheder og derved skabe værdi for borgerne,” forklarer Kasper Hammer, direktør for produkt og design, arkitektonisk og udendørs hos Louis Poulsen.

Mens virksomhedens udstillingsvindue i et industrielt forstadsområde står i stærk kontrast til det trendy Holmen, har placeringen af ​​Louis Poulsens nye hovedkontor i det centrale København og showroom til indendørs belysning – DOLL’s Living Lab, andre fordele.

“DOLL Living Lab giver os en mulighed for at demonstrere, hvordan vores produkter fungerer og hvordan belysningen udtrykkes, i forskellige udendørs bymiljøer, på et sted, der deles med den bredere belysning og Smart City-samfundet, og som ofte besøges af internationale delegationer,” siger Henrik Hansen, national salgschef i Louis Poulsen.

Når form følger funktion

Et stigende antal besøgende hos DOLL kommer for at opleve de nyeste Smart City-løsninger og hvordan de kan bruges til at øge byernes effektivitet, bæredygtighed og levedygtighed. I en tid besat af teknologi bringer et firma som Louis Poulsen, der altid har forsøgt ikke at designe lamper, men at forme lys, et velkomment fokus på, hvordan form følger funktion, som er den skandinaviske tilgang.

“Louis Poulsen har en så stærk forankret lysfilosofi, at vi ser meget positivt på den igangværende udvikling, hvor udendørsbelysning bliver en del af Smart City-infrastrukturen,” siger Henrik Hansen.

Kasper Hammer forklarer, at for Louis Poulsen er teknologien en del af lampen uden at være styrende for designet. For de grundlæggende principper for design og lys er fokus på mennesker og vores oplevelse af det udendørs miljø. I mellemtiden er teknologien integreret i baggrunden og sikrer det optimale udemiljø.

“Netop denne balancegang er i fokus, når Louis Poulsen arbejder med ny teknologi. Teknologien integreres som en del af et design og er bare en succes, når det ikke i sig selv er iscenesat, men giver plads til det lys og design, det oplevede,” tilføjer Kasper.

Han forklarer, at Louis Poulsens lamper i dag er kompatible med en række Smart City-systemer på markedet. Den nuværende tilgængelige teknologi har stadig et vist volumen, og hardware kan derfor ikke altid være fuldt integreret. Tendensen er dog, at udstyret bliver mindre og mere standardiseret, og det hilser Louis Poulsen velkommen.

Hos DOLL er teamet glade for at have ​​det ikoniske danske firma tilbage:

“Vi er meget glade for at byde Louis Poulsen velkommen tilbage på DOLL og at kunne vise deres nyeste produkter på Europas største showroom og testfelt til intelligent belysning og Smart City-tjenester,” siger Teddy Sibbern Larsen, senior projektleder i DOLL.

Du kan finde mere information om Louis Poulsen her.

DOLL Living Lab skaber en innovativ legeplads og gennemsigtighed på nye komplekse markeder ved at tilbyde demonstration og test af de nyeste løsninger inden for intelligent udendørs belysning og Smart City-tjenester. Find ud af, hvordan man engagerer sig her.

Flere nyheder om Smarte Byer & Lokalsamfund:

Nyt projekt: Bedre brug af data til offentlige bygningers energistyring skal sikre vigtige energibesparelser

Læs mere her

Fem fejl ved den kommunale sensor

Læs mere her

IoT-sensorer i en kommunal virkelighed

Læs mere her

 

Flere nyheder om Smarte Byer & Lokalsamfund:

Nyt projekt: Bedre brug af data til offentlige bygningers energistyring skal sikre vigtige energibesparelser

Læs mere her

Fem fejl ved den kommunale sensor

Læs mere her

IoT-sensorer i en kommunal virkelighed

Læs mere her