Vellykket konference om innovation: sats, speed up og skalér!

af | nov 14, 2018

Fotos: Rasmus Degnbol

Mere end 100 danske og svenske deltagere var mandag samlet til konferencen Mission Innovation for at diskutere, hvordan Greater Copenhagen kan bruge sin indkøbskraft til at skabe mere innovation, velfærd, vækst og grøn omstilling.

Dagen bød på oplæg fra en række centrale aktører, der gav deres bud på innovationens potentiale i Greater Copenhagen-regionen. Repræsentanter for blandt andet Innovation Skåne, NCC, Dansk Industri, Helsingborg Stad og Københavns Kommune fortalte, hvordan den offentlige efterspørgsel kan bruges til at fremme innovation i det private marked. Flere af oplægsholderne påpegede at innovationen kræver risikovillighed og et opgør med nulfejlspolitik.

”Det koster at lave innovation. Men hvad koster det ikke at gøre det?” spurgte chef for Nya branscher och innovation hos Innovation Skåne Marianne Larsson ud i salen.

Bæredygtighed er kommet for at blive

Konferencedeltagerne fik også et skud bæredygtighed, da formanden for CONCITO, Connie Hedegaard, gav en peptalk om vigtigheden af bruge de offentlige indkøb strategisk for at fremme den grønne omstilling.

”Jeg tror, at bæredygtighed vil blive mere integreret med vores økonomi. Der kommer et 2050-perspektiv i stedet for de mange beslutninger, der er fokuseret på det korte sigt, og der vil komme meget mere fokus på livscyklusanalyser, total cost of ownership og offentlige indkøb, som kan bruges til at trække nye produkter ud på markedet.”

Hun afsluttede med denne opsang:

”Jeg ved godt, at der er mange grønne indkøb. Er det en tredjedel? 40 procent, hvis man er flink? Der er stadig rigtig mange, der slet ikke tager de her udfordringer alvorligt.”

Video: Se eller gense alle oplæg

Gate 21 livestreamede konferencen. Du kan derfor se eller gense alle oplæg.

De enkelte oplæg kan ses her.

Nyt magasin: Innovation on Demand – fra hype til handling

I anledningen af konferencen har Concito og Gate 21 udgivet publikationen “Innovation on Demand”. Vi dykker ned i erfaringer og holdninger fra borgmestre, virksomheder, de kommunale chefer, forskeren og dem der udformer de konkrete udbud. Og vi kigger på inspirerende cases fra Sverige og Danmark. Missionen er at vi i fællesskab bliver bedre til at komme fra hype til handling.

Du finder publikationen her

Billedgalleri

 OPI-aftaleskabelon

I projekterne Cleantech TIPP og Lighting Metropolis, er der sammen udviklet en fælles OPI-aftale skabelon, som er brugt til at søsætte en række offentlig-private innovationssamarbejder i både Danmark og Sverige. Det er advokatfirmaerne Lundgrens og Setterwalls, som har udviklet hele tre OPI-aftaler; en dansk, en svensk og en fælles dansk-svensk, som er til fri afbenyttelse. Du finder dem her.

Om Cleantech TIPP

Cleantech TIPP vil fremme udviklingen af innovative løsninger ved at øge matchet imellem intelligent offentlig efterspørgsel og markedets udbud af løsninger.

Projektet vil udfordre kommunerne til at bruge indkøbsprocessen og offentlige og private samarbejder, som et strategisk redskab der kan støtte op en kommunes samlede udviklingsstrategi.

 

Læs mere om offentlig-privat innovation, se video fra vores masterclass, læs vores artikler og lær af vores cases – du finder alt her