Netværksmøde: Det gode naboskab kræver samarbejde

af | mar 27, 2017

Det er vigtigt, at vi arbejder sammen om mobiliteten i LOOP CITY. Det var et af mange budskaber, da netværket Smart Mobility in LOOP CITY mødtes til oplæg og debat om de trafikale muligheder og udfordringer, når den nye letbane og virksomhederne i området bliver naboer.

”Kære fremtidige naboer – vi håber på et godt naboskab – nu og i fremtiden,” afsluttede Rebekka Nymark, kundedirektør i Hovedstadens Letbane sit oplæg på netværksmødet den 21. marts 2017 hos Novo Nordisk i Søborg.

Opfordringen var henvendt til mere end 55 repræsentanter fra virksomheder og kommuner i området langs den kommende letbane, som var mødt op. De fik en dag med inspiration fra et lignende erhvervsnetværk i Skejby i Århus, information fra Hovedstadens Letbane og en paneldebat om det fremtidige samarbejde om de trafikale udfordringer under byggeriet af letbanen.

”Vi har brug for et talerør til borgerne, og I har brug for viden. Sammen skal vi lave aktiviteter, som kan imødegå nogle af de gener, der uundgåeligt vil komme under byggeriet af den nye letbane,” sagde Vibeke Linde-Strandby, bystrategisk programleder i LOOP CITY. LOOP CITY repræsenterer de ti kommuner langs den kommende letbane.

 

Fra planer til løsninger

På mødet blev de foreløbige planer fra Hovedstadens Letbane præsenteret med lovning om, at der vil være meget mere at præsentere, når det i slutningen af 2017 afklares, hvilken leverandør der vinder udbuddet. Samtidig var der en klar melding om, at netværket spiller en vigtig rolle, når der skal kommunikeres om byggeriet af letbanen til borgere og medarbejdere i området.

”Der er ingen tvivl om, at virksomhederne i netværket ønsker et godt samarbejde med kommunerne og Hovedstadens Letbane, så information om byggeriet let kan nå medarbejderne i området. Samtidig vil virksomhederne selv arbejde med tiltag, der kan gøre det lettere for medarbejdere og kunder at komme frem,” siger Charlotte Hauerslev, projektleder på netværket Smart Mobility in LOOP CITY, Gate 21.

Virksomhedernes eget engagement for at iværksætte tiltag kunne tydeligt ses af evalueringerne på dagens netværksmøde. Her blev særligt efterlyst eksempler og inspiration til løsninger.

”Vi lytter og vil arbejde hen i mod, at det næste fælles netværksmøde har fokus på konkrete løsninger inden for eksempelvis stationscykler, delebiler eller lignende, som virksomhederne selv kan sætte i gang for at lette medarbejdernes adgang til arbejdspladsen,” siger Charlotte Hauerslev.

Læs mere om, hvad virksomhederne får ud af at deltage her.

Find det lokale netværk i dit område.

 

Om netværket

Netværket Smart Mobility in LOOP CITY består af fire lokale netværk. De lokale netværk mødes fire gange om året og alle fire netværk samles til to årlige fællesmøder.

Smart Mobility in Loop City er en del af Moving People.

Præsentationer

Download dagens præsentationer her:

TOUR DE LOOP CITY
Vibeke Linde-Strandby,
bystrategisk
programleder
LOOP CITY

VORES NETVÆRK
Charlotte Hauerslev
senior projektleder
Gate 21

NÆSTE STOP: LETBANEN
Rebekka Nymark
kundedirektør
Hovedstadens Letbane

CASE:
BUSINESS PARK SKEJBY
Marianne Weinreich
indehaver
Weinreich Mobility

Kontakt

Har du lyst til at høre mere om netværket Smart Mobility in LOOP CITY, kan du kontakte:

Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder
Mail