Nu har vi sensorerne og OS2IoT – og hvad gør vi så nu?

Har du og din organisation også stillet jer selv det spørgsmål – for det har Hillerød Kommune i hvert fald. Derfor har de udviklet et Datawarehouse, som nemt kan sættes op, og kan opbevare og strukturere data, som kommer fra bla. IoT-devices gennem OS2IoT.

Billede: OS2iot

af | 16. juni - 2022 | Aktiviteter

Frederik Christensen og Kenneth Christensen i Hillerød Kommune, skriver om initiativet her.

Fra OS2IoT sendes data via API og HTTP push til et Azure cloud miljø, hvor data opbevares i hhv. en datalake og en database. I datalake opbevares den rå data og i databasen opbevares en raffineret udgave af data. Den rå data gemmes så man senere har mulighed for at omtolke data, hvis der har været en fejl, eller man ønsker anden data fra sensoren. HTTP push-beskeder lægges over i databasen hver 5. minut mens man selv definere hvor tid data fra API skal gemme – som udgangspunkt en gang i døgnet.

Datawarehouse er sat op i et Azure-miljø, og databasen er en gængs MSSQL-database, hvor der kan opsættes adgangsstyring med AD-login og roller, så enkelte grupper kun har adgang til relevant data. Grundmotoren i datawarehouse er bygget af firmaet Bygdrift, og OS2IoT-modulet er bygget af Hillerød Kommune (begge dele er open source).

Når faggruppen og ledelsen så spørger, om de ikke kan få en god rapport med deres sensordata, kan der fra excel, PowerBI, Grafana, Tableau etc. oprettes forbindelse til datawarehouse. Herfra kan data fra sensorer udstilles grafisk, og levere værdifuld viden til fagpersoner og deres ledere.

Løsningen er udviklet som open source, og er veldokumenteret. Du kan læse mere om den tekniske opsætning, og se Kenneths videoer, hvor der overordnet fortælles om løsningen, og en video hvor der laves et deepdive i den tekniske løsning på GitHub https://github.com/hillerod/Warehouse.Modules.OS2IOT

Hvis du vil høre mere om løsningen er du velkommen til at kontakte os

Kenneth Christensen
kench@hillerod.dk

Frederik Christensen
frech@hillerod.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Aktiviteter:

Projekt søger partnere: AI-baseret datastyring i kommunale bygninger

Læs mere her

Nyt medlem til OS2iot koordinationsgruppen

Læs mere her

Hvor skal F2D2 bevæge sig hen?

Læs mere her

 

Flere nyheder om Aktiviteter:

Projekt søger partnere: AI-baseret datastyring i kommunale bygninger

Læs mere her

Nyt medlem til OS2iot koordinationsgruppen

Læs mere her

Hvor skal F2D2 bevæge sig hen?

Læs mere her