Nyt overblik giver virksomheder inspiration til medarbejdernes transport

Det kan være svært som arbejdsplads at få et overblik over alle de nye grønne transportmuligheder, der findes på markedet. Nu får virksomheder en oversigt over løsninger, de kan bruge, når de vil hjælpe medarbejderne med at komme på cyklen, køre sammen eller tilbyde cykelservice.

af | 14. april - 2020 | Bæredygtig Mobilitet

Mange virksomheder vil gerne hjælpe deres medarbejdere med at transportere sig grønnere – både til og fra arbejde og i arbejdstiden. Det er oplevelsen i Moving People-netværket, hvor mere end 80 arbejdspladser inspirerer hinanden og mødes om grøn transport. At det virker, har flere virksomheder vist i efteråret 2019. Men det kan også være en udfordring at finde den rette løsning:

”Ofte støder vi på spørgsmål om, hvilke udbydere der tilbyder virksomhedsløsninger om eksempelvis firmacykler, delebiler eller samkørsel. Vi har derfor lavet et online overblik, som gerne skulle hjælpe virksomheder og kommuner med at finde udbydere inden for de enkelte områder,” fortæller Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder i Gate 21, der står bag flere projekter om grøn transport.

Find oversigten her, som er lavet i et samarbejde mellem projekterne Moving People og Cykelpartnerskab 2020 – og finansieret af Region Hovedstaden.

 

Nye løsninger popper op

Oversigten har samlet en lang række udbyderes grønne transportløsninger. Det kan hjælpe arbejdspladser til at finde løsninger indenfor Cykelservice, Dele- og bybiler, Medarbejdercykler, Samkørsel og Vejledning & Kampagner.

”Overblikket er vigtigt for virksomheder, da det er et område, hvor der i øjeblikket sker rigtig meget. Mange nye løsninger popper op, som eksempelvis samkørsels-apps, leasingcykler og der findes også mulighed for at få medarbejdercykler betalt over lønnen eller med særlige rabatordninger. Det kan være svært for virksomheder at gennemskue markedet. Derfor har vi forsøgt at samle, de løsninger, vi kender – og tager løbende nye løsninger ind i oversigten,” siger Charlotte Hauerslev og opfordrer udbydere med grønne transportløsninger rettet mod virksomhedernes medarbejdere til at kontakte Moving People, hvis de ønsker at være med i oversigten. Hun understreger, at Moving People ikke anbefaler nogle løsninger frem for andre.

Om Moving People og Cykelpartnerskab 2020

Moving People samler virksomheder og kommuner i netværk, der arbejder for at gøre det nemt for medarbejdere at komme til og fra arbejde på en smart, effektiv og grønnere måde. Målet er at gøre det nemmere at skifte mellem bus, tog og cykel og at sikre at rejsen hænger sammen fra dør til dør.

Gennem netværket og Moving People’s aktiviteter kan kommuner og virksomheder hente inspiration til, hvordan de kan gøre medarbejdernes transport grønnere og sundere. Se mere på her. Under Moving People paraplyen opstår nye projekter, der eksempelvis handler om samkørsel og cykling som i Cykelpartnerskab 2020, som står bag udbyderoversigten.

Bag Moving People og Cykelpartnerskab 2020 står Gate 21, og aktiviteterne er finansieret af Region Hovedstaden.

 

Ønsker din virksomhed at være en del af netværket, så kontakt:

Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder i Gate 21, charlotte.hauerslev@gate21.dk

 

Er du udbyder af transportløsning og ønsker at blive en del af oversigten, så kontakt:

Lene Ulsted Carlsen, kommunikationskonsulent i Gate 21, lene.ulsted.carlsen@gate21.dk

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Nyt europæisk initiativ skal forbedre luftkvalitet og reducere støj i byerne

Læs mere her

Nyt stort projekt: Mobilitet på Tværs – grøn mobilitet skal binde by og land bedre sammen på tværs af Greater Copenhagen

Læs mere her

Keld og Hilda prøver den selvkørende fremtid

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Nyt europæisk initiativ skal forbedre luftkvalitet og reducere støj i byerne

Læs mere her

Nyt stort projekt: Mobilitet på Tværs – grøn mobilitet skal binde by og land bedre sammen på tværs af Greater Copenhagen

Læs mere her

Keld og Hilda prøver den selvkørende fremtid

Læs mere her