Af Lene Ulsted Carlsen

 

Talere og paneldeltagere til åbningseventet: 
Fra venstre: Russ Shaw, CEO og Founder af Tech London Advocates, Jeanette Carlsson, , Founder, Tech Nordic Advocates & CEO @newmedia2.0, Jens Søndergaaard, CEO Unwire, Andrei Anghel – Co-president Nordic Startup Conference, Mikael von Dorrien, Senior Innovation Adviser, Nordic Innovation, Jacqueline de Rojas – President, techUK, Mads Skalbo, GM, Citrix, Denmark (Foto: Peter Petersen)

 

”Der er et stort vækstpotentiale på tech-området i Norden og Baltikum, men sektoren er også fragmenteret. Der er brug for, at øge adgangen til talent og investeringer på tværs af grænser i regionen – og derfor skal vi arbejde sammen,” fortæller CEO Jeanette Carlsson fra Gate 21-partneren @newmedia2.0 om baggrunden for at starte det nye netværk Tech Nordic Advocates. 
 
Netværket blev lanceret den 4. november 2015 i DOLL Visitor Center med 80 gæster fra Norden, Baltikum og London. 
 
Erfaringer fra London rejser over Nordsøen
I England har netværket Tech London Advocates samlet mere end 2.100 tech ledere, investorer og iværksættere fra 20 forskellige lande. På arrangementer og i arbejdsgrupper diskuterer netværket muligheder og hindringer, samt fremsætter beslutningsforslag til politikere inden for områder som eksempelvis Smart City, FinTech, CleanTech og Startup Support. Det er erfaringerne fra dette netværk, der nu rejser videre til netværket Tech Nordic Advocates. 
 
”Med lanceringen af Tech Nordic Advocates har Tech London Advocates valgt Norden og Baltikum som første destination på en global rejse. Da @newmedia2.0, som er operatør på Tech Nordic Advocates, er et britisk-dansk strategisk rådgivningsfirma med speciale inden for medie-og tech innovation er det naturligt at lancere Tech Nordic Advocates i København,” siger Jeanette Carlsson og fortsætter:
 
”Som Gate 21-partner har vi valgt DOLL Visitor Center som et fornemt eksempel på dansk tech innovation i international klasse, som børe vises frem for vore nordiske, baltiske og britiske gæster”.