Hvorfor ikke genbruge klinker i nye byggerier? Lige nu søger vi kommuner og andre bygherrer, der vil være med til at udvikle en materialebank for udendørsklinker, der ellers vil ende som affald.

Klinker er holdbare, har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. Derfor er det oplagt at genbruge dem direkte i nye anlægsprojekter. Alligevel ender de fleste brugte klinker som affald og finder aldrig vej til nye byggerier.

Det vil Klinker Outdoor lave om på. I projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) har virksomheden udviklet en materialebank, hvor bygherre og arkitekter kan købe brugte teglklinker som kan indgå i nye byggeprojekter i et lukket kredsløb.

Hvem kan deltage?

For at komme skridtet videre og sikre, at materialebanken imødekommer kommunernes ønsker og behov, søger vi lige nu arkitekter, miljømedarbejdere, klimakoordinatorer, eller andre kommunale medarbejdere, der vil deltage i en workshop og dele jeres viden.

Som deltager vil du bidrage til udviklingen af en ambitiøs materialebank og få adgang til indsigter og erfaringer, som vil kunne overføres til udviklingen og implementeringen af lignende materialebanker.

Endelig vil I naturligvis have mulighed for at indgå et samarbejde med Klinker Outdoor om brug af genbrugsklinker i jeres byggeprojekter.

 

Praktik

Vi planlægger at afholde workshoppen i uge 45 i hovedstadsområdet. Det endelige tidspunkt for workshoppen vil blive fastlagt, når vi nærmer os.

 

Kontakt

Hvis du har lyst til at være med, så tag fat i projektleder Elias Gad på 2916 6894 eller eil@gate21.dk