PROJEKT SØGER PARTNER: EU City Facility – renovering af enfamilieshuse og fælles varmesystemer baseret på varmepumper

af | 29. juni - 2020 | Energiomstilling

EU City Facility er et nyt EU-program som tilbyder projektudviklingsmidler til at udvikle et investeringsprogram, der skal generere investeringer, som reducerer energiforbruget. Det er kommunerne, der kan ansøge, og det skal ske med baggrund i en energiplan (f.eks. borgmesterpagtens SEAP). Der kan ansøges af en eller flere kommuner og midlerne kan bruges til egne timer og/eller konsulentudgifter. Støtten er ikke til implementeringsaktiviteter.

Gate 21 overvejer i denne forbindelse, at der kan etableres et kommunalt samarbejde om et fælles investeringsprogram, hvor målet er en ELENA ansøgning. ELENA ansøgningen skal dække kommuner bredt på Sjælland, og tage udgangspunkt i både FREO og Energi på Tværs projekterne. Målgruppen, der stadig er relevant for danske ELENA ansøgninger, er enfamilieshuse, som skal renoveres. Dette kan kombineres med varmepumpebaserede fælles varmeløsninger i landsbyer.

Da der kun forventes én bevilling i Danmark i første runde, skal ansøgningen være stærk. Det kan vi opnå ved at arbejde frem mod et fælles ELENA for mange kommuner. Til EUCF-ansøgningen skal vi samle 3 – 5 kommuner, som søger midlerne, og samarbejder med Gate 21 om at skabe et fælles grundlag for ELENA ansøgningen. Den vil give rådgivnings- og faciliteringsstøtte til boligejerne.

Gate 21 efterlyser derfor interesserede kommuner, der:

  • Har interesse i at deltage i udviklingsarbejdet omkring investeringskonceptet (EUCF ansøgningen)
  • Ønsker at deltage i den kommende ELENA ansøgning.

Implementeringskonceptet forventes at tage udgangspunkt i en række andre aktiviteter, der allerede arbejdes med i projekter som Stronghouse, Energi på Tværs, LowTemp, FUTURE m.fl.

Kontakt Tommy Olsen, 28103695, tommy.olsen@gate21.dk, hvis din kommune er interesseret i at deltage.

Flere nyheder om Energiomstilling:

Energi- og CO2-regnskabet bliver en fast del af Sparenergi.dk

Læs mere her

FULD AF ENERGI

Læs mere her

Helsingør Kommune vedtager ambitiøs plan for grøn omstilling

Læs mere her

 

Flere nyheder om Energiomstilling:

Energi- og CO2-regnskabet bliver en fast del af Sparenergi.dk

Læs mere her

FULD AF ENERGI

Læs mere her

Helsingør Kommune vedtager ambitiøs plan for grøn omstilling

Læs mere her