PROJEKT SØGER PARTNER: EU City Facility – renovering af enfamilieshuse og fælles varmesystemer baseret på varmepumper

af | 29. juni - 2020 | Energiomstilling

EU City Facility er et nyt EU-program som tilbyder projektudviklingsmidler til at udvikle et investeringsprogram, der skal generere investeringer, som reducerer energiforbruget. Det er kommunerne, der kan ansøge, og det skal ske med baggrund i en energiplan (f.eks. borgmesterpagtens SEAP). Der kan ansøges af en eller flere kommuner og midlerne kan bruges til egne timer og/eller konsulentudgifter. Støtten er ikke til implementeringsaktiviteter.

Gate 21 overvejer i denne forbindelse, at der kan etableres et kommunalt samarbejde om et fælles investeringsprogram, hvor målet er en ELENA ansøgning. ELENA ansøgningen skal dække kommuner bredt på Sjælland, og tage udgangspunkt i både FREO og Energi på Tværs projekterne. Målgruppen, der stadig er relevant for danske ELENA ansøgninger, er enfamilieshuse, som skal renoveres. Dette kan kombineres med varmepumpebaserede fælles varmeløsninger i landsbyer.

Da der kun forventes én bevilling i Danmark i første runde, skal ansøgningen være stærk. Det kan vi opnå ved at arbejde frem mod et fælles ELENA for mange kommuner. Til EUCF-ansøgningen skal vi samle 3 – 5 kommuner, som søger midlerne, og samarbejder med Gate 21 om at skabe et fælles grundlag for ELENA ansøgningen. Den vil give rådgivnings- og faciliteringsstøtte til boligejerne.

Gate 21 efterlyser derfor interesserede kommuner, der:

  • Har interesse i at deltage i udviklingsarbejdet omkring investeringskonceptet (EUCF ansøgningen)
  • Ønsker at deltage i den kommende ELENA ansøgning.

Implementeringskonceptet forventes at tage udgangspunkt i en række andre aktiviteter, der allerede arbejdes med i projekter som Stronghouse, Energi på Tværs, LowTemp, FUTURE m.fl.

Kontakt Tommy Olsen, 28103695, tommy.olsen@gate21.dk, hvis din kommune er interesseret i at deltage.

Flere nyheder om Energiomstilling:

Vær med i nyt projekt om lavbundsjorder

Læs mere her

DG STORE og REEL på Fehmarnbelt Days

Læs mere her

Energi på Tværs – konkrete resultater set fra VEKS

Læs mere her

 

Flere nyheder om Energiomstilling:

Vær med i nyt projekt om lavbundsjorder

Læs mere her

DG STORE og REEL på Fehmarnbelt Days

Læs mere her

Energi på Tværs – konkrete resultater set fra VEKS

Læs mere her