SAVE THE DATE: Masterclass om digitalisering i fjernvarmen

Hvordan anvender man data i fjernvarmen til at understøtte den grønne omstilling? Kan fjernvarmen ligefrem blive selvlærende? Og hvad med GDPR? Det er nogle af de spørgsmål du kan blive klogere på når projekterne Intelligent Datanvendelse i Smart Cities, Energi På Tværs og Fælles Regional Energiomstilling inviterer til masterclass om digitalisering af fjernvarmen.

 

af | 9. december - 2019 | Energiomstilling

Øget digitalisering er en vigtig brik i fremtidens bæredygtige forsyningsløsninger, og de seneste år har udbredelsen af forbrugsmålere og temperatursensorer i fjernvarmeforsyningen skabt et stort potentiale for at anvende realtidsdata og kunstig intelligens til at gøre fjernvarmen mere grøn og mere økonomisk bæredygtig..

Men hvad er de reelle muligheder her og nu? Hvilke løsninger venter lige om hjørnet? Og hvad er udfordringerne ved øget brug af data i fjernvarmeforsyningen?

Den teknologiske udvikling gør det for eksempel lettere at identificere og udbedre varmetab i nettet. Samtidig baner teknologiudviklingen vejen for en bedre sektorkobling til elnettet og mulighed for at optimere på fremløbstemperatur ved hjælp af selvlærende systemer. Men, som det ser ud lige nu, udnyttes potentialet ikke fuldt ud. Det kan til dels tilskrives ældre software, som ikke formår at gøre fuld brug af realtidsdata og de mange nye datapunkter, men også usikkerhed om reglerne for håndtering af persondata gør, at mange fjernvarmeselskaber er tilbageholdende med at implementere de nye muligheder i stor skala.

Derfor inviterer vi til en Masterclass om IoT og digitalisering i fjernvarmeforsyningen, hvor vi kommer hele vejen rundt i fjernvarmens økosystem: Fra de nye muligheder i kontrolrummet, videre ud i distributionsnettet og hele vejen hjem til kunden. Undervejs får vi indblik i nogle af de konkrete erfaringer, som udvalgte fjernvarmeværker allerede har gjort sig med øget brug af data. Derudover vil der blandt andet være oplæg fra Dansk Fjernvarme og Danmarks Tekniske Universitet. Det endelige program kommer senere, men sæt allerede kryds i kalenderen nu den 5. marts 2020 og tilmeld dig allerede nu på nedenstående link.

Masterclassen er arrangeret i et samarbejde mellem projekterne Intelligent Dataanvendelse i Smart Cities (IDASC), Energi på Tværs og Fælles Regional Energiomstilling og henvender sig primært til driftsansvarlige og beslutningstagere i fjernvarmeforsyningen.

For yderligere oplysninger kontakt da Karolina Huss, Seniorprojektleder Gate 21
karolina.huss@gate21.dk / Mobil: 0045 4274 7143

Tilmeld dig her.

Flere nyheder om Energiomstilling:

FULD AF ENERGI

Læs mere her

Helsingør Kommune vedtager ambitiøs plan for grøn omstilling

Læs mere her

Mangler redskaber til at styrke grøn omstilling: Kommuner efterspørger bedre rammevilkår

Læs mere her

 

Flere nyheder om Energiomstilling:

FULD AF ENERGI

Læs mere her

Helsingør Kommune vedtager ambitiøs plan for grøn omstilling

Læs mere her

Mangler redskaber til at styrke grøn omstilling: Kommuner efterspørger bedre rammevilkår

Læs mere her