Seks anbefalinger til nytænkning i transporten ser dagens lys

Projektet Moving People lancerer seks anbefalinger, der skal anspore til partnerskaber og nytænkning i transporten. Anbefalingerne dannede baggrundstæppe for konferencen Moving People – towards sustainable societies, hvor de blandt andet blev overdraget til transportminister Benny Engelbrecht.

Transportminister Benny Engelbrecht og Poul Erik Lauridsen, direktør Gate 21. Foto: Kasper Laulund Kjeldsmark

af | 11. september - 2019 | Bæredygtig Mobilitet

Flere års erfaringer med Mobility Management i virksomheder og kommuner, samt input fra praktikere og mobilitetsprojekter i Region Hovedstaden danner baggrund for de anbefalinger til nytænkning i transporten, som projektet Moving People netop har lanceret. De blev blandt andet overrakt til Transportminister Benny Engelbrecht, som var taler på konferencen Moving People – towards sustainable societies den 11. september 2019.  

“Jeg bed særligt mærke i, at transportminister Benny Engelbrecht sagde, at han ikke var minister for cyklerne, togene eller bilerne – eller mener, at tog er vigtigere end elbiler. Men at det hele skal hænge sammen. Og det er netop det, vi gerne vil med anbefalingerne i Moving People. Vi vil gerne gøre det nemt at være borger og pendler – og gøre det nemt at skifte mellem cykel, bus/tog, løbehjul eller endda en selvkørende bus i fremtiden,” siger Anna Thormann Boesen, der er seniorprojektleder i Gate 21 og har været projektleder på Moving People, hvor 84 virksomheder og 17 kommuner har arbejdet på netop dét. 

 

Seks anbefalinger med fokus på partnerskaber

Anbefalingerne læner sig op ad, at vi med transport positivt kan påvirke tre påtrængende udfordringer – nemlig klima, sundheds- og mobilitet. Anbefalingerne skal anspore til brede samarbejder mellem offentlige myndigheder, private virksomheder og borgerne om at ændre transportadfærd og bedre udnytte de eksisterende transportmidler, veje og skinner. Samtidig peger de på, at der skal være bedre sammenhæng mellem transportmidler, så det bliver nemt for den enkelte at vælge den transport, der passer til dagens gøremål. De seks anbefalinger lyder:

  1. Gør det nemt at være mobilist
  2. Undgå transportspild
  3. Prioritér aktiv transport lokalt, regionalt og nationalt
  4. Etablér og understøt partnerskaber mellem arbejdspladser og myndigheder om grøn og sund mobilitet
  5. Prioritér sammenhænge i transporten og infrastruktur, der understøtter grøn pendling
  6. Test og tag styring på nye innovative løsninger til gavn for et bæredygtigt samfund

Læs anbefalingerne i deres fulde længde her (pdf).

Find the recommendations in English here (pdf)

Læs en opsamling fra konferencen og input til anbefalingerne her (pdf)

 

Anbefalinger tages videre i andre projekter

Anbefalingerne var en integreret del af konferencen Moving People – towards sustainable societies. De vil herefter blive overdraget til Trafikcharter-gruppen for Greater Copenhagen og taget videre i den fremtidige projektudvikling i Gate 21.

“I Gate 21 vil vi fortsætte med at lave tværfaglige samarbejder for at sikre den forandring, der skal til for at omstille transporten,” siger Anna Thormann Boesen. 

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Første selvkørende Easymile-køretøj godkendt til testkørsel i Danmark

Læs mere her

Ny hvidbog og hjemmeside skal gøre danskerne klogere på trafikstøjen og inspirere til politisk handling

Læs mere her

Ny indsats skal sætte skub i samkørsel

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Første selvkørende Easymile-køretøj godkendt til testkørsel i Danmark

Læs mere her

Ny hvidbog og hjemmeside skal gøre danskerne klogere på trafikstøjen og inspirere til politisk handling

Læs mere her

Ny indsats skal sætte skub i samkørsel

Læs mere her