Projekt søger partnere til dataprojekt med fokus på innovation

Partnere søges til et projekt som skal arbejde med data i planlægning, klimasikring eller grønnere byer. Kommuner, regioner, vidensinstitutioner og virksomheder er velkomne til at deltage i projektet. 

Billede: Dataindsamling af data fra bøje i realtid og fysisk profilering af vandkvaliteten.

Hvad kan du få ud af at deltage i projektet?

Gate 21/Fællesskabet for Dynamiske Data og Innovation Skåne udvikler i fællesskab et stort Interreg-ØKS-projekt – “InnoTech – Task Force”, som vil give dig mulighed for at samarbejde med andre kommuner/regioner om konkrete dataprojekter, der kan understøtte udviklingen af jeres byområder og/ eller drift. Det kan være:

– Hvordan kan vi optimere flowet i byområdet for at skabe bedre plads og betingelser for cykling og/eller gang?
3D bymodeller til støtte for placeringen af solceller og visualisering af bygningers skyggevirkninger.
Digitale tvillinger af f.eks. bygninger til støtte for bæredygtig forvaltning, herunder energioptimering.
– Bedre forståelse af vandstrømmen for at lette planlægningen af klimabeskyttelsesforanstaltninger og for at tage hensyn til de reelle virkninger af nedsivning og beplantning samt vandkvalitet.
– Borgerinvolverende udvikling af landsbyer ved hjælp af data med f.eks. fokus på mobilitet, klimaforandringer eller styrkelse af det sociale netværk.
– Dine egne drømme og tanker…

Der er også mange andre muligheder, som projektdeltagerne kan pege på.

Hvad vil projektet støtte?

Projektet vil give dig mulighed for at samarbejde med andre kommuner/regioner, vidensinstitutioner og virksomheder og afprøve løsninger, hvor data og nye teknologier er i fokus. Dine medarbejdere får den nyeste viden om emnerne. Du vil samarbejde inden for modne teknologiområder, og på den måde vil du også være bedre i stand til at sikre, at dine projekter skaleres i fremtiden.

Projektet vil give adgang til en arena i hele regionen, hvor universiteter, videninstitutioner, virksomheder og klynger bidrager med viden og knowhow til de løsninger, der udvikles. Løsningerne vil gennemgå en 360⁰ gennemgang med fokus på GDPR, cybersikkerhed, standarder, datadeling og innovationsprocesser.

Hvem er projektet af interesse for?

– Kommuner/regioner, der gennemfører et projekt til afbødning af klimaændringer, byudvikling eller byggeprojekt og ønsker at arbejde professionelt med dataløsninger i planlægningen og er interesserede i at modtage forskellige former for støtte til dette.
– Universiteter/vidensinstitutioner, der ønsker at samarbejde med kommuner om bæredygtige dataløsninger.
– Virksomheder og klynger (f.eks. SMV’er, der arbejder med åbne data/sensordata), som ønsker at anvende forskningsresultater og udvikle digitale løsninger.
– Offentlige organisationer, der arbejder med data, datastandarder, datadeling osv.

Hvad kan projektet støtte?

Projektet er søgt gennem Interreg-ØKS i et dansk-svensk samarbejde. Støtten kan bidrage til at gennemføre konkrete projekter og afprøve nye innovative idéer. Interreg ØKS forventes at bidrage med 50-60 % af budgettet. Desuden vil der blive indgået en aftale om at dække de fælles omkostninger i forbindelse med projektet, bl.a. for at reducere de administrative opgaver. Egen medfinansiering kan tage form af mandetimer, indkøb og konsulenttjenester. Målet er, at projektet skal starte i 2023 og vare i tre år.

Læs mere på projektets officielle side.

Du kan også downloade en info folder her.

 

 

 

 

 

 

 

Fællesskabet for Dynamiske Data / Gate 21
Lise Søderberg
Morten Koed Rasmussen

Innovation Skåne
Fredrik Malmberg
Markus Mårtensson

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger, Aktiviteter:

De nye vogtere for ren luft og stille gader

Læs mere her

Nye værktøjer hjælper din kommune at komme i gang med databaseret energistyring

Læs mere her

Lighting Metropolis-resultaterne viser, at det er muligt at kombinere belysning af høj kvalitet med energibesparelser

Læs mere her

 

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger, Aktiviteter:

De nye vogtere for ren luft og stille gader

Læs mere her

Nye værktøjer hjælper din kommune at komme i gang med databaseret energistyring

Læs mere her

Lighting Metropolis-resultaterne viser, at det er muligt at kombinere belysning af høj kvalitet med energibesparelser

Læs mere her