Undgå støj fra varmepumper

Støj opleves som én af hovedudfordringerne med varmepumper i boligområder. På Energi på Tværs temadag om varmepumper fik kommunerne ny viden om, hvordan støjen kan reduceres.

af | 17. november - 2021 | Aktiviteter

Et stigende antal boligejere skifter lige nu deres olie- eller naturgasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe. I områder, hvor fjernvarme ikke er en mulighed, er varmepumper en god løsning. Forudsat at den strøm, de kører på, kommer fra vedvarende energikilder som sol og vind, udgør pumperne nemlig et vigtigt bidrag til den grønne omstilling. Men ventilatoren og kompressoren i varmepumpens udendørsdel kan i mange tilfælde også skabe støjproblemer, hvis der ikke tages de rigtige forbehold fra start. Problemer, som kan blive større i takt med, at flere boligejere i samme område skifter deres varmekilde ud.

Sådan undgår du støj fra din varmepumpe

På Energi på Tværs temadag om varmepumper fik kommunerne derfor gennem oplæg og illustrationer blandt andet ny viden om, hvordan støj fra luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper kan reduceres. Flere oplægsholdere gav på temadagen disse råd til at dæmpe støjen fra varmepumper:

Undgå støj fra din varmepumpe

 

Kvalitet koster, men kan normalt svare sig i forhold til driftsudgifter, levetid og ikke mindst støj

Placering er vigtig – undgå at placere varmepumpen tæt ved nabos opholdssted, soveværelse osv.

Støjafskærmning og lyddæmpere kræver plads, så der kan komme luft til og fra anlægget

Understøtning af varmepumpe skal være med svingningsisolatorer på stift og tungt underlag

Ophængning på væg kræver særlig opmærksomhed

Nogle anlæg har en ”low noise”-indstilling, som måske kan dæmpe lyden om natten

Sørg for at få en skriftlig garanti fra sælger/montør for varmepumpens overholdelse af støjgrænserne

Ud over hjælp til at vejlede boligejere om hvordan de kan reducere støj fra varmepumper, fik kommunerne også hjælp til, hvordan de kan vejlede boligejere om tilgængelige puljer fra Energistyrelsen. Energi på Tværs indsats er med at sikre kommuner og forsyningsselskaber har den nødvendige viden og fortsætter med flere relevante arrangementer i den kommende tid.

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Aktiviteter:

Giv et politisk skatteskub – og skab flere cyklister

Læs mere her

Temagruppe: “Digital Infrastruktur”

Læs mere her

Temagruppe 3D bymodeller

Læs mere her

 

Flere nyheder om Aktiviteter:

Giv et politisk skatteskub – og skab flere cyklister

Læs mere her

Temagruppe: “Digital Infrastruktur”

Læs mere her

Temagruppe 3D bymodeller

Læs mere her