Albertslund Kommunes direktør for By, Miljø og Beskæftigelse Niels Carsten Bluhme er blevet ny formand for Dansk Lys og Innovationsnetværk. Foto: DTU

Af Katrine Dahl Clement, kommunikationskonsulent 

Albertslund KommuneAlbertslund Kommune, som er konsortiepartner i DOLL, overtager formandsskabet for Dansk Lys Innovationsnetværk. Det er direktør for By, Miljø og Beskæftigelse Niels Carsten Bluhme, der indtræder som formand i netværkets bestyrelse. Niels Carsten Bluhme er i forvejen medlem af styregruppen i DOLL og formand for Kommunalteknisk Chefforening’s (KTC) faggruppe for klima, energi og ressourcer.

”Hvis vi skal indfri vores ambition om at bringe danske lysvirksomheder helt i front og styrke bæredygtigheden, kvaliteten og designet af lys i Danmark, skal vi arbejde tæt sammen på tværs,” siger Niels Carlsten Bluhme og fortsætter:

”Vi står jo over for et afgørende teknologiskifte i disse år med fokus på LED, intelligent styring og smart city. Skal vi sikre os, at Danmark og danske virksomheder er helt i front på disse felter, er det afgørende, at udbuds- og efterspørgselssiden og forskningsinstitutionerne arbejder tæt sammen, og at danske byer er med til at trække udviklingen fremad. Det håber jeg blandt andet at bidrage til som formand. Med formandsskabet i Dansk Lys Innovationsnetværk styrker vi videndelingen mellem netværket og DOLL, som jo skal spille en betydelig rolle i at nå de ambitiøse mål.”