Webinarer om cirkulær økonomi i regioner og kommuner

Vi har skudt gang i en række webinarer, der skal samle nogle af de mange gode erfaringer med cirkulær økonomi, der er skabt i samarbejde mellem kommuner, regioner, affaldsselskaber, borgere, virksomheder og vidensinstitutioner.

 

Webinar: Cirkulære tekstilstrømme i kommuner og regioner // 2. marts // 9:30 – 11:00

I Partnerskab for Cirkulære Kommuner har Region Hovedstaden og Københavns Kommune gennemført kortlægning af tekstilindkøbet, ekspertworkshop, cirkulær challenge med iværksættere og udviklet markedsdialog med leverandører. På baggrund af dette er de ved at udvikle et konkret roadmap, der kortlægger vejen til indkøb af cirkulære tekstiler og vurderer klimabelastningen ved de forskellige mulige veje. På webinaret vil du blive præsenteret for beta-versionen af roadmappet, der identificerer tre indsatser, man som kommune og region kan arbejde med: 1) cirkulære krav og kriterier i udbud og indkøb, 2) test af fremtidens materialer og 3) hvordan man kan sikre en bedre brug og efterfølgende genanvendelse internt i organisationen.

Læs mere og tilmeld dig her 

 

 

Webinar: Tre perspektiver på cirkulært byggeri i kommunerne // 9. marts // 9:00 – 10:30

Til webinaret præsenterer vi tre cases, der hver repræsenterer tre forskellige afdelinger og deres respektive tilgange til det cirkulære byggeri. Du kan høre, hvordan man i planafdelingen i Bornholms Regionskommune arbejder med et lukket lokalt kredsløb for materialer, hvordan man i ejendomsafdelingen i Roskilde Kommune arbejder med cirkulært byggeri i Musicon-området, og hvordan teknik- og miljøafdelingen i Høje Taastrup Kommune udvikler flows af byggematerialer mellem byggepladser.

Læs mere og tilmeld dig her

 

 

Webinar: Erhvervsaffald – et samarbejde mellem kommune og virksomhed // 23. marts // 9:00 – 10:30

Vi stiller skarpt på samarbejdet mellem kommuner og virksomheder om erhvervsaffald. Hør blandt andet om samarbejdet mellem Rudersdal Kommune, Bornholmsregions Kommune, BOFA og virksomheden Rezycl, hvor partnerne har udviklet en værktøjskasse til kommunernes tilsynsarbejde på affaldsområdet, der skal gøre det lettere for kommuner at vejlede små og mellemstore virksomheder til at tænke og agere cirkulært og dermed nedbringe CO2-udledningen.

Læs mere og tilmeld dig her

 

 

Tidligere webinarer – gense dem her

Genbrug og reparation i kommuner og regioner

Den 2. december 2020 kunne alle interesserede få indblik i fire gode cases om genbrug og reparation, og et smugkig i konkrete handlingsforslag, der er udarbejdet af Advisory Boardet for Cirkulære Kommuner og Regioner. Advisory Boardet har udforsket, hvilken rolle kommuner, regioner og affaldsselskaber kan spille, hvilken indflydelse de har på andre led af værdikæden, og hvordan de kan skabe et fundament af erfaringer, der kan skaleres til større indsatser i fremtiden.

Du kan finde dagens præsentationer ved at klikke på oplæggene herunder:

 

Lad dig inspirere af de gode erfaringer

I denne film kan du høre om initiativer på Albertslund Genbrugsstation, hvor der er etableret en bytteordning for byggematerialer og hvor skoler institutioner undervises i upcycling og fremtidens ressourcer. Hos AffaldPlus arbejder de med kunstig intelligens og en digital markedsplatform, som skal hjælpe med at sikre datakvalitet og skalere deres genbrugsaktiviteter. Advisory Board for Cirkulære Kommuner og Regioner har udarbejdet konkrete handlingsforslag, som kommuner, regioner og affaldsselskaber kan bruge i arbejdet med direkte genbrug og reparation.

 

Rundvisning i AVV’s Genbrugsbutik

 

30 genbrugsbutikker som AVV samarbejder med

Folder med 30 genbrugsbutikker i Hjørring, Brønderslev og Bindslev, viser det lokale samarbejde om af sikre direkte genbrug – inspireret af ARWOS.