Disse spørgsmål dannede grundlag for et møde i Plan C onsdag den 23. februar. Mødet satte fokus på samarbejdsmodeller og habilitetsproblemer i forbindelse med udbud af renoveringsprojekter. Der blev taget udgangspunkt i det kommende demonstrationsprojekt for Gårdhusene i Albertslund, hvor Bo-Vest er bygherre.


Inhabilitet
De nuværende regler siger, at der er tale om inhabilitet, hvis tilbudsgiver i forbindelse med sin deltagelse ved et forsøgsprojekt fx har været med til at udarbejde et udbuds projektgrundlag, materialevalg eller juridiske betingelser. Der er allerede i dag mange tilfælde, hvor en virksomhed kan deltage i forsøgsprojekter, uden at det fører til inhabilitet. Det er fx tilfældet i forbindelse med prøvehuse, der kan betragtes som en selvstændig byggeopgave, der ikke nødvendigvis danner skole for renoveringen af en samlet bebyggelse. Men der er generel enighed i Plan C om, at der er brug for større afklaring og præcise juridiske modeller på området.


Ny juridisk model
Resultatet af mødet blev en gruppe, som skal arbejde med en ny juridisk model. Gruppen vil bl.a. skele til erfaringer fra udlandet og igangværende arbejde i Erhvervs- og Byggestyrelsen. I spidsen for gruppen står Michael Alstrøm fra Rønne & Lundgren, som er ny partner i Gate 21 og Per Boesgaard, projektleder i Plan C.


Søren Søgård fra NCC deltog på mødet og har store forventninger til gruppens arbejde:
– Vi har nu en mulighed for at udvikle og håndtere centrale juridiske udfordringer på byggeområdet. Det er nødvendigt med innovation på området, og det er vældig positivt, at Plan C skaber en ”legeplads” hvorfra vi kan arbejde, udtaler han.

Deltagere
Deltagere på mødet var: Jurister: Bo Schmidt fra Kammeradvokaten for Bo-Vest, Tina Studsgaard Josephsen fra NCC, Henning Biil fra Nielsen Thomsen Advokater (Plan C), Michael Alstrøm og Søren Hilbert fra Rønne & Lundgren, Øvrige: Thomas Grage og Jesper Rasmussen fra Bo-Vest, Søren Søgård fra NCC, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects. Mødet blev faciliteret af Per Boesgaard, Plan C.

For yderligere information:
Hvis du vil vide mere om de kommende Plan C-møder og resultaterne heraf, så kontakt Per Boesgaard, Plan C på Per.Boesgaard@gate21.dk eller 3115 6253