Plan C
Plan C samlede kommuner, private virksomheder og forskningsinstitutioner i et innovativt samarbejde for at udvikle og udbrede løsninger til en energirigtig renovering af almene og kommunale bygninger.
Bygningsmassen er ansvarlig for over 40 procent af vores energiforbrug, så en energioptimering af vores bygninger er afgørende for omstillingen til vedvarende energi og samtidig noget, der kan mærkes på pengepungen. Kommunerne har et stort ansvar for at sikre Danmarks grønne omstilling og vækst. Det var netop også en af ambitionerne med Plan C.
Da Albertslund kommune i 2010 stod overfor nødvendige renoveringer af byens almene og kommunale boliger, så de det som en unik mulighed for at indtænke bæredygtighed i byggeriet og udvikle og afprøve nye, innovative metoder til en energirigtig renovering.
Plan C har favnet 38 partnere fra den kommunale sektor, den almene sektor, erhvervslivet og forskningsverdenen og har formået at skabe og udvikle modeller, metoder og redskaber, som vil bidrage til at løfte bygningsmassen ind i en bæredygtig fremtid.
Derudover har Plan C også bidraget til udviklingen af nye samarbejdsmetoder på tværs af sektorerne og var det første OPI-projekt i Gate 21 regi. OPI-modellen giver plads og rum til et innovativt samarbejde mellem en offentlig og en privat part, hvor løsninger undervejs kan blive udviklet, testet og justeret.
Varighed
Februar 2010 – Maj 2013
Partnere
Albertslund Kommune, Brøndby Kommune, Hvidovre Kommune, Ishøj Kommune, Københavns Kommune, Vallensbæk Kommune, KL, BO-VEST, Glostrup Boligselskab, KAB, Dong Energy, Københavns Energi, VEKS, Ai-gruppen, ARCON Solar, BRF Kredit, Brunata, COWI, Enemærke & Petersen, Exhausto, Henning Larsen Architects, Kuben Management, NCC, Plan Miljø, Rørbæk og Møller Arkitekter, Schneider Electric Buildings, Sonnenkraft, Teknologisk Institut, VELFAC, VELUX, Window Master, Dansk Byggeri, Alexandra Instituttet, DTU Byg og Copenhagen Business School.
Finansiering
39,6 mio. kroner i projektmidler