Klar til Smart Vækst

Klar til Smart Vækst

Smart City-løsninger kan være med til at udvikle bæredygtige, grønne byer. Men for at løsningerne rigtig skal skabe værdi for byen og borgerne, kræver det ofte en større forståelse af de muligheder, som er inden for Smart City-området. I projektet ’Klar til Smart Vækst’ sætter vi fokus på den konkrete udvikling af Smart City-løsninger i de deltagende kommuner. Vi ser løsningerne og udviklingen fra deres perspektiv og behov. Mange kommuner sidder i dag med de samme udfordringer, derfor vil vi skabe et samarbejde på tværs af flere kommuner – på den måde kan kommunerne lære af hinandens erfaringer, og den enkelte kommune kan forhåbentligt spare ressourcer på udviklingen af smarte løsninger.

4 kompetenceforløb

I projektet vil vi gennemføre fire kompetenceforløb inden for helt centrale Smart City-områder med fokus på konkrete udfordringer, som kommunerne i projektet står overfor. De fire forløb omhandler:

  1. Kommunestrategier for den smarte by og landsby
  2. Den smarte vej
  3. Det intelligente gadelys
  4. Smarte affaldsløsninger til den ressourcebevidste by

Du kan læse mere om de enkelte spor i menuen til venstre.

Formålet med projektet er at opbygge kommunernes kompetencer inden for ovenstående områder – det vil vi blandt andet sikre ved at inddrage den nyeste viden fra universiteter og virksomheder. De fire forløb vil være en blanding af workshop, ekskursioner, tværgående analyser, deling af viden og information. Derudover vil der være mulighed for konkret sparring fra projektteamet.

Over de to år vil der være cirka fire-fem workshop i hver af de fire forløb – samtidig vil der også være en række andre aktiviteter, som kommunerne involverer sig i efter behov. Målet er, at kompetenceforløbene klæder kommunerne på til at kunne beslutte eller påtage sig egne implementeringsprojekter af forskellig art inden for de behandlede områder.

 

FAKTA
Deltagende kommuner
Kommunerne Albertslund, Allerød, Bornholm, Brøndby, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Furesø, Gladsaxe, Gentofte, Guldborgsund, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Odsherred, Roskilde, Rudersdal, Slagelse, Sorø og Vordingborg

Partnere
DTU, Aalborg Universitet og Gate 21, dertil er der indgået samarbejdsaftaler med Københavns Kommune (Open Data DK) og KL (Smart City Forum).

Finansiering
Samlet budget: ca. 3,8 millioner kroner.

Bevilling af Vækstforum Hovedstaden: ca. 2 millioner kroner.

Varighed
Januar 2017 – december 2018

Projektleder
Gate 21

Mere information
Maja Yhde, maja.yhde@gate21.dk, projektleder Smart City, Gate 21

Klar til Smart Vækst er støttet af: