Moving People

OM PROJEKTET

Moving People arbejder for at gøre det nemt for pendlere at komme til arbejde på en smart, effektiv og grønnere måde gennem nemmere skift mellem bil, bus, tog eller cykel, så rejsen hænger sammen fra dør til dør.

Udfordringerne med trængsel går ud over vækst og arbejdspladser i regionen. Det mener 94 procent af borgmestrene i hovedstadsregionen ifølge en analyse, Operate har lavet for Region Hovedstaden i 2016. Samtidig peger analysen på, at stat, region, kommuner og relevante aktører bør sætte sig sammen og finde løsninger. Og netop det gør projektet Moving People.

Moving People netværket er stadig aktivt og har i løbet af de sidste par år gennemført flere spændende projekter. Du kan læse meget mere på Moving People’s egen hjemmeside, hvor du blandt andet kan se vores udbyderkatalog, relevante mobilitetsnyheder, aktuelle projekter samt resultater fra tidligere projekter.

Besøg hjemmesiden her.

 

Resultater fra Moving People netværket

I 2020 satte Moving People særligt fokus på at fremme cykling i et nyt cykelpartnerskab. Målet var, at flere skulle indtænke cyklen som transportmiddel til og fra arbejde – og dermed at flere cykler mere, end de gjorde før. Cykelpartnerskab 2020 blev udviklet og udbredt sammen med det eksisterende netværk i Moving People og nye virksomheder og kommuner i Region Hovedstaden.

Læs mere om cykelpartnerskabet her.

I løbet af 2021 sætter Moving People fokus på samkørsel som grøn pendlings- form. Moving People støtter og arbejder for kommuners og virksomheders indsatser for at fremme samkørsel som en grøn pendlerløsning i Region Hovedstaden. Målet er at få flere personer ind i bilerne, så antallet af personer i bilerne i pendlingen stiger til 1,2 per bil i hovedstadsregionen i 2022.

Læs mere om samkørsel her.

 

FAKTA

Finansiering: Det samlede budget er på 16 millioner kroner, hvoraf Region Hovedstaden støtter projektet med otte millioner kroner.

Partnere: Gate 21 (leadpartner), Region Hovedstaden, Trafikselskabet Movia og Danmarks Tekniske Universitet. Projektdeltagere: Ballerup, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Helsingør, Høje-Taastrup, København og Rudersdal Kommune og Loop City kommunerne: Gladsaxe, Lyngby Taarbæk, Glostrup, Hvidovre, Vallensbæk, Albertslund, Brøndby, Ishøj.

Varighed: Maj 2016 – oktober 2019

 

Moving People’s hjemmeside

Se Moving People’s egen hjemmeside her

Cykelpartnerskab 2020 

I løbet af 2020 har Moving People haft fokus på cykling. Læs mere om projektet her. 

Samkørsel

I 2021 har Moving People fokus på samkørsel. Læs mere om projektet her. 

KONTAKT

Programleder
Anna Thormann Boesen

anna.thormann@gate21.dk