Moving People

Udfordringerne med trængsel går ud over vækst og arbejdspladser i regionen. Det mener 94 procent af borgmestrene i hovedstadsregionen ifølge en analyse, Operate har lavet for Region Hovedstaden i 2016. Samtidig peger analysen på, at stat, region, kommuner og relevante aktører bør sætte sig sammen og finde løsninger. Og netop det gør projektet Moving People.

Moving People arbejder for at gøre det nemt for pendlere at komme til arbejde på en smart, effektiv og grønnere måde gennem nemmere skift mellem bil, bus, tog eller cykel, så rejsen hænger sammen fra dør til dør. Bag Moving People står Region Hovedstaden, 17 kommuner, samt Trafikselskabet Movia, Danmarks Tekniske Universitet og Gate 21. Sammen arbejder vi på at skabe størst mulig mobilitet for borgerne for mindst mulig CO2 gennem kommunal planlægning af mobilitet og samarbejde med 84 større virksomheder.

De 84 virksomheder sætter mobilitet på dagsordenen i egen virksomhed og i netværk, der går på tværs af brancher og kommuner. Sammen med kommuner og udbydere af transport afprøver virksomhederne kendte og nye transportløsninger til gavn for både medarbejdere og virksomhedens vækst og bæredygtighed.

17 af de største af de 84 virksomheder danner et særligt netværk ’Moving 30’, som skal bidrage til nye løsninger på trængselsudfordringer og give inspiration til politikere og virksomheder til at gøre en indsats for smart og effektiv mobilitet.

Målene med Moving People er, at:

  • ti procent af de kørte aleneture i bil er overflyttet til kollektiv trafik og cykel. Det svarer til cirka to millioner færre bilture per år.
  • hver virksomhed har reduceret CO2-udledningen fra transport med seks til ti procent
  • rejsetiden på udvalgte pendlingsstrækninger er reduceret

 

FAKTA

Partnere

Gate 21 (leadpartner), Region Hovedstaden, Trafikselskabet Movia og Danmarks Tekniske Universitet. Projektdeltagere: Ballerup, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Helsingør, Høje-Taastrup, København og Rudersdal Kommune og Loop City kommunerne: Gladsaxe, Lyngby Taarbæk, Glostrup, Hvidovre, Vallensbæk, Albertslund, Brøndby, Ishøj.

Finansiering

Det samlede budget er på 16 millioner kroner, hvoraf Region Hovedstaden støtter projektet med otte millioner kroner.

Varighed

Maj 2016 – oktober 2019

Projektleder

Gate 21

Mere information

Anna Thormann, programleder Bæredygtig Mobilitet

Læs mere på Moving People’s egen hjemmeside.

Moving People har sin egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om og holde dig opdateret med projektet.