Styr Energien 2.0

De fleste små- og mellemstore virksomheder kan spare omkring 20 procent energi ved at gennemføre rentable energibesparelsestiltag. Små virksomheder vælger sjældent at bruge tid på at kontakte en energirådgiver i det daglige arbejde, som handler om noget andet end energibesparelser. Samtidig er de små virksomheder mindre økonomisk attraktive for energirådgivere end større virksomheder, selvom de udgør størstedelen af det samlede antal danske virksomheder. De små og mellemstore virksomheder har derfor et uforløst potentiale for både energiaktører og kommuner.

Formålet med Styr Energien 2.0 var, gennem netværk og samarbejder, at udvikle, udbrede og forankre en række grønne forretningsmodeller, der skulle gøre det attraktivt for små og mellemstore virksomheder at gennemføre energibesparende tiltag. Forretningsmodellerne skulle reducere energiforbruget og derved gavne driftsomkostningerne for mere end 50 små og mellemstore virksomheder på Sjælland.

 

HENT DEN AFSLUTTENDE RAPPORT HER

FAKTA

Partnere

Foreløbige partnere er Damax, Gl Contractor, Grenke Leasing, Greylight, groconsult, Jysk Energi, Ken Storkøkken, Morten Raaholt, Nordic Watts, PROgruppen, Purix, Scanenergi, Tekniq, Vitani og Det Økologiske Råd. Derudover deltager Egedal Kommune, Gentofte Kommune, Rudersdal Kommune og Slagelse Kommune.

Finansiering

Energifonden med 1,8 millioner.

Varighed

Marts 2017 til og med 2020

Status

Afsluttet

Projektleder

Gate 21

 

Projektet Styr Energien 2.0 blev støttet af:

 

Mere information

Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe 

lft@gate21.dk / 53 69 70 08