Styr Energien 2.0

 

Vil du være med?

Hvis du er virksomhed, der ønsker energitjek og er beliggende i en af de fire kommuner, kan du booke et energitjek ved at kontakte flg.

Egedal Kommune
sune.schoning@egekom.dk

Gentofte Kommune
snf@gentofte.dk

Rudersdal Kommune
beto@rudersdal.dk

Slagelse Kommune
drtru@slagelse.dk 

De fleste små- og mellemstore virksomheder kan spare omkring 20 procent energi ved at gennemføre rentable energibesparelsestiltag. Små virksomheder vælger sjældent at bruge tid på at kontakte en energirådgiver i det daglige arbejde, som handler om noget andet end energibesparelser. Samtidig er de små virksomheder mindre økonomisk attraktive for energirådgivere end større virksomheder, selvom de udgør størstedelen af det samlede antal danske virksomheder. De små og mellemstore virksomheder har derfor et uforløst potentiale for både energiaktører og kommuner.

Formålet med Styr Energien 2.0 er, gennem netværk og samarbejder, at udvikle, udbrede og forankre en række grønne forretningsmodeller, der skal gøre det attraktivt for små og mellemstore virksomheder at gennemføre energibesparende tiltag. Forretningsmodellerne skal reducere energiforbruget og derved gavne driftsomkostningerne for mere end 50 små og mellemstore virksomheder på Sjælland.

Projektet er åbent for partnere med interesse i at udvikle og forankre forretningsmodeller, der kan skabe energibesparelser hos de små og mellemstore virksomheder. Virksomhederne får tilbudt en samlet pakkee der omfatter screening, finansiering og implementering af én eller flere løsninger.

Projektet henvender sig både til kommuner, energiselskaber, energirådgivere, installatører og leverandører med flere.

Styr Energien 2.0 fokuserer især på følgende brancher:

  • Detailhandel
  • Hotel- og restaurantbranchen
  • Landbrug
  • Fødevareindstri

Hvis du vil være med til at styre energien og styrke økonomien i din virksomhed, er du velkommen til at tage kontakt til os. Kontaktoplysninger finder du i bunden at siden. Det er gratis at deltage i projektet.

Baggrund for projektet

Projektet bygger videre på Styr Energien 1.0, hvor virksomheder og rådgivere i samarbejde med kommunen afprøvede og udviklede en ny forretningsmodel til udbredelse af LED-løsninger hos små og mellemstore virksomheder.

Arbejdet med forretningsmodeller havde fokus på at gøre det attraktivt for små virksomheder at spare energi og på at gøre det rentabelt for installatører og teknologileverandører at sælge energibesparelsesløsninger til små virksomheder. Styr Energien 1.0 fokuserede på autoværksteder, maskinværksteder og detailhandelsbutikker.

FAKTA

Partnere

Foreløbige partnere er Damax, Gl Contractor, Grenke Leasing, Greylight, groconsult, Jysk Energi, Ken Storkøkken, Morten Raaholt, Nordic Watts, PROgruppen, Purix, Scanenergi, Tekniq, Vitani og Det Økologiske Råd. Derudover deltager Egedal Kommune, Gentofte Kommune, Rudersdal Kommune og Slagelse Kommune.

Finansiering

Energifonden med 1,8 millioner.

Varighed

Marts 2017 til og med 2020

Projektleder

Gate 21

 

Projektet Styr Energien 2.0 er støttet af:

 

Mere information

Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe 

lft@gate21.dk / 53 69 70 08