Inden aftenens awardshow var en række virksomheder og kommuner til Carbon 20’s workshop om energibesparelser. Syv Carbon 20 virksomheder fortalte om deres praktiske erfaringer med at blive mere energirigtige. Virksomhederne fortalte dels om de nemme gevinster og dels om de erfaringer de har høstet ovenpå udfordringerne med at blive mere energirigtige.


Fælles for virksomhederne var en oplevelse af, at der er mange nemme besparelser at opnå, som ikke kræver store investeringer. En fælles erfaringer er også, at det kan være en udfordring at få medarbejderne med på vognen. Ofte er argumentet om, at det er godt for klimaet, ikke i sig selv nok til at motivere medarbejderne til at ændre adfærd. SOHO kontorhotel kom med deres bud på en løsning, da de fortalte, at de oplever, at fri fredagsbar til de medarbejdere, som er bedst til at spare, er en meget effektiv måde at få folk til at spare på energien. ”What’s in it for me” gælder også i klimaarbejdet.Graphic recorder, Maria Bergmann, lavede ’live-illustrationer’ af de forskellige oplæg.


Efter disse oplæg gennemgik deltagerne en øvelse, hvor de skulle finde på nye måder at bruge kendte ting som en ske og et syltetøjsglas for at fremme den kreative tænkning. Ideerne skulle skrives ned med den modsatte hånd af, hvad man plejer at skrive med. Dette gav en del udfordringer og mange smil.


Øvelsen hjalp deltagerne med at tænke ud af boksen i det efterfølgende gruppearbejde. Her blev gode erfaringer delt og deltagerne skulle finde på nye ideer til, hvordan man kan gennemføre energibesparelser inden for områderne lys og ventilation, affald og fødevarer, vedvarende energi og transport.Deltagerne kæmper med at skrive deres ideer ned med den ’forkerte’ hånd. Foto: Louise Laub


Efter eftermiddagens workshop samledes alle deltagerne til det store awardshow, hvor 500 kreative grønne iværksættere, unge ingeniører, fair art kunstnere og sidst men ikke mindst ca. 50 Carbon 20 virksomheder og medarbejdere deltog. Aftenen bød på mad fra alle verdens hjørner, hjemmebryg fra DTU og økologisk gin samt masser af underholdning fra dansere, akrobater og parkourudøvere.


De tre nominerede til Carbon 20 award’en gav hver især et kort oplæg om deres indsats for at nedsætte deres CO2-udledning, og så var det op til publikum at bestemme, hvem der skulle have prisen.


Schneider Electric vandt publikums gunst og prisen blev overrakt af Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal.


Carbon 20 ønsker Schneider Electric stort tillykke med prisen.


Se video fra Copenhagen Creative Summit her.