Silent City

Støjabsorberende autoværn

 

 

Virksomheden NAG1 har udviklet og patenteret et nu CE-mærket autoværn, der med unikt design ændrer et standardautoværn til en lav støjskærm, der kan dæmpe en del af den støj, der udsendes fra vej og dæk. NAG1’s støjdæmpende autoværn, EasyRail, benytter Sigma-stolper, som er de mest gængse i forbindelse med almindelige autoværn langs motor- og landeveje i hele Europa. Projektets formål er at demonstrere, teste og få driftserfaringer med dette nye danske banebrydende produkt.

Efter fem år med produktudvikling, test og demonstration kan virksomheden NAG1 med støtte fra Markedsmodningsfonden nu opsætte et autoværn, der både gør vejene sikre, men som også sænker støjen fra trafikken på strækninger i både Ishøj og Vallensbæk Kommune.

Strækninger: 

  • Ishøj Kommune: Ishøj Stationsvej
  • Vallensbæk Kommune: Vejlegårdsvej

 

En støjfælde sluger larmen fra trafikken

NAG’s særlige patent består af en “støjfælde”, hvor perforeringen af autoværnsbjælken er det centrale element. Ved at perforere bjælken 30 procent kan 100 procent af trafikstøjen trænge igennem og blive absorberet i en fastmonteret Rockwool-støjvæg, som er en integreret del af systemet. Det støjabsorberende autoværn kan på den måde dæmpe en del af den støj, der udsendes primært fra vej og dæk, inden den når naboerne. Fordelen ved at dæmpe støjen ved autoværnet er, at jo tættere på kilden støjen blokeres, jo mere effektiv er støjdæmpningen.

autovaern_pm_beskaaret

Det støjdæmpende autoværn er udviklet af NAG1 i samarbejde med Rockwool, Volkmann & Rossbach og RMIG. Autoværnet har gennemgået en grundig crashtest i Italien og er nu godkendt til at opsætte langs veje i Europa.

Du kan se videoen med crashtest af autoværnet her >>

 

Presse

Altomteknik.dk: NAG1 – Nyt autoværn sænker støj fra trafikken

Vestegnen: Vil afprøve støjdæmpende autoværn

Sydkysten: Nyt autoværn testes på Vejlegårdsvej

IshøjNYT: Ishøj Kommune vil reducere trafikstøj

Sydkysten: Silent City – samarbejde om trafikstøj

Folkebladet: Silent City med flere forsøg

Sjællandske Nyheder: Vallensbæk: Samarbejder om trafikstøj

 

Partnere

NAG 1, DELTA, Ishøj Kommune, Vallensbæk Kommune og Gate 21

 

Tidsperiode

Projektet igangsættes i 2016 og fortsætter i 2017

 

Kontaktinformation

Kirstine H. Lorenzen, Gate 21, kirstine.hjorth.lorenzen@gate21.dk
Leon Samsø Pedersen, NAG1, lsp@nag1.dk