En tur i svømmehallen er velvære for krop og sjæl, men det udleder også CO2. Svømmehaller over hele landet bruger mange ressourcer på at varme bassiner op, på dampbade, boblebade, brusebade og meget andet.
SlotssøBadet i Kolding er derfor gået med i Carbon 20 for at reducere sine energiomkostninger og miljøpåvirkning.

Fokus på at måle forbruget
Ud fra devisen om at forbruget først kan reduceres, når man ved, hvad forbruget er, har SlotssøBadet investeret i et omfattende CTS-anlæg, der anvendes til at styre og regulere bygningers varme- og ventilationsanlæg, for at kunne overvåge sit forbrug nøje.

Målingerne bruges også til at vurdere, hvor meget af returvarmen det kan betale sig at anvende, da virksomheden betaler for returvarmen.
Som følge af målingerne blev virksomheden opmærksom på, at deres anlæg var forkert indstillet. Justeringen af deres anlæg har betydet en stor forskel på deres energiforbrug.

Gode resultater
Resultaterne taler deres tydelige sprog. SlotssøBadet har i perioden 2010 til 2012 formået at holde deres CO2-udledning på samme niveau. Dette lyder måske ikke umiddelbart så imponerende, men i samme periode virksomheden oplevet en stor stigning i antallet af besøgende samt åbnet et helt nyt kursted med mange energitunge installationer, herunder flere saunaer, bade og dampbade. Holdes deres CO2-udledning op i mod antallet af besøgende er CO2-udledningen pr. besøgende faldet hele 17,6 % i perioden 2010 til 2012.

SlotssøBadet stopper ikke her. De forventer at igangsætte et projekt omkring at genvinde varmen fra brusernes afløbsvand i 2014. Herudover undersøges mulighederne for at montere solceller på deres bygninger.