Mojo har, som de andre Carbon 20-virksomheder, lagt en plan for, hvordan de skal nedsætte deres CO2-udledning.


I Mojos tilfælde er det primært en udskiftning af scenelyset fra nogle gamle energislugende lamper til ny LED-teknologi, der sikrer en besparelse, men også fornyelse af et bedaget fadølsanlæg er en god energibesparelse.


”Lamperne til scenelys forbruger 3-500 watt i dag, hvor det nye system per LED-lampe forbruger 30 watt. Så det er her, den helt store besparelse er at hente. Vi forventer at have tjent investeringen hjem på under to år,” fortæller Tage Vosbein fra Mojo, der har hænderne skruet rigtigt på og regner med selv at foretage en del af det praktiske arbejde.


Rasmus Vinther og Tage Vosbein, begge mangeårige medejere af Mojo, fortæller, at de nu har fået en medarbejder tilknyttet, der bl.a. kan stå for at få klimaplanen før ud i livet.


Mojo har gjort nytte af Københavns Kommunes ordning, Vækstakademiker, og ansat Mette Heintz. Hun er en af de akademikere, der under finanskrisen ikke har kunnet finde job på traditionel vis. Mette Heintz skal under sit praktikophold blandt andet sikre, at der bliver sat gang i energibesparelserne.


”Jeg er uddannet inden for service-management, så det har ikke været så vanskeligt for mig at falde ind på en arbejdsplads som Mojo. Jeg sørger for, at de mest presserende ting, bliver klaret først. Vi skal have ændret nogle el-installationer og sat nogle lysfølere op, men jeg har også gang i at se på, hvordan Mojo kan forbedre sin Facebook-strategi, så eksponeringen bliver endnu bedre.”De to medejere med vækstpiloten Mette.