Lysprojekt lancerer community for startups

af | mar 22, 2019

Foto: Shutterstock

Lysprojektet Lighting Metropolis søger lysrelaterede virksomheder i Greater Copenhagen, som vil være med til at udvikle fremtidens løsninger i samarbejde med en række partnerkommuner.

Projektet Lighting Metropolis – Green Economy består af 20 offentlige partnere på både den svenske og danske side af Øresund, som alle har en ting tilfælles: En interesse i at implementere innovative LED-løsninger, der både sparer på energien og forøger lyskvaliteten, til gavn for både borgerne og de ansatte.

Projketet søger nu virksomheder der vil være med til at udvikle fremtidens løsninger i samarbejde med kommuner i Skåne og Østdanmark sammen med Region Skåne. Partnerne i Lighting Metropolis – Green Economy har planer om at investere 17 millioner svenske kroner i LED-projekter i Greater Copenhagen over de næste tre år. Projketet har allerede en dialog med kunderne – nu mangler bare idéerne og løsningerne fra startup virksomhederne.

Helt konkret søger projektet lysrelaterade virksomheder i Greater Copenhagen (Østdanmark, Skåne & Halland) der kan bidrage til at:

  • Formindske energiforbruget

  • Forbedre sundheden

  • Forbedre resultaterne i skolen

  • Øge trygheden udendørs

”Vi vil bygge et community hvor du udover kunderne får viden fra andre virksomheder i belysningsindustrien på tværs af landegrænsen, og ikke mindst et stort netværk af aktører – både offentlige og private.” – Maria Edgren, projektleder, Innovation Skåne.

Det nye community tilbyder konsulenter, temadage, netværksmøder, test af løsninger og andre aktiviteter der kan være med til at sætte skub i virksomhedernes udvikling mod et stort og internationalt marked.

Det treårige projekt gik i luften i februar 2019, og aktiviteterne og resultaterne fra projektet vil løbende blive præsenteret via flere kanaler, blandt andet via medierne. Hvis intresserede virksomheder i en tidlig fase bliver en del af projektet, er der stor sandsynlighed for, at de også kan vise sine løsninger frem. Allerede nu har regionen +30 eksisterende løsninger fra projektets forgænger – Lighting Metropolis’ Living Lab.

Kontakt Maria Edgren for at registrere dig og dn virksomhed til det nye startup community, og bliv en del af projektet.

Lighting Metropolis – Green Economy

Da kun en femtedel af den offentlige belysning i Greater Copenhagen er energieffektiv i dag, skal et nyt stort lysprojekt udnytte dette enorme potentiale. Gennem omfattende implementering af kvalitativ og energibesparende LED vil det konsolidere regionen som en førende metropol inden for bæredygtige belysningsløsninger. 

Lysprojektet, der bygger direkte på tidligere erfaringer fra blandt andet udviklingen af en snes innovative lysløsninger i regionen, har som mål at spare energi ved at øge investeringerne i intelligent og energieffektiv LED-belysning af god kvalitet i offentlige bygninger og på offentlige veje. Estimater angiver mulige energibesparelser på mindst 7.200.000 kWh/år. Det svarer til elforbruget i 1.800 normale danske husstande.

Læs mere om projektet her.

Projektet er støttet af Interreg ØKS.