Store arbejdsgivere sammen om at forbedre medarbejderes transportmuligheder

af | jun 29, 2017

Foto: Sofie Hausgaard Nielsen

11 store organisationer mødtes onsdag den 21. juni for at kick-starte Moving 30 – et spritnyt business forum, der arbejder for bedre og grønnere mobilitet i Greater Copenhagen

Tesla’s udstillingslokale i Bredgade dannede en visionær ramme, da knap 20 repræsentanter fra 11 store, danske virksomheder var til Kick-off på Moving 30 onsdag den 21. juni 2017. Målet er at få 30 store arbejdsgivere med i forummet – lige nu deltager i alt 17 virksomheder og store offentlige organisationer:

”Vi deltager i Moving 30, fordi jeg tror på, at vi kan rykke noget. Tilsammen repræsenterer Moving 30 allerede nu omkring 150.000 ansatte, som er pendlere i trafikken. Når vi, som store arbejdsgivere i regionen, går sammen og gør en indsats for, at vores medarbejdere kan vælge grønnere og sundere alternativer til at side alene i bilen, så kan det faktisk få en betydning for trafikken i hovedstadsområdet,” fortæller Helle Dahl, Workplace Management, Nordea.

Moving 30 er en del af Moving People og er et helt nyt forum for store virksomheder i Region Hovedstaden. Moving 30 arbejder med Mobility Management, som handler om at tage et aktivt valg om og ansvar for virksomhedens transport. Konkret udmønter det sig i,  hvordan man kan undgå unødvendig transport (eksempelvis arbejde hjemme eller lave skypemøder), skifte til andre transportmidler (eksempelvis til elbiler) og at optimere brugen af det nuværende transportmiddel (eksempelvis køre flere sammen i en bil).

Forum ser frem mod politisk topmøde

På Kick-off-dagen blev arbejdsgiverne introduceret til det program, de bliver tilbudt som en del af Moving 30. Og det handler både om at gøre noget konkret i virksomhederne og i fællesskab arbejde frem mod at skabe input til transportpolitikken i regionen.

”I Moving 30 afholder vi en række roundtables som introducerer Mobility Management strategisk i forskellige områder af virksomheden som HR, CSR og Facility Management,” forklarer Anna Thormann, programleder for Transport i Gate 21, og fortsætter:

”Hvert roundtable afsluttes med flere strategiske anbefalinger på politisk niveau, som samles sammen for til sidst at danne grundlag som input til et politisk topmøde i 2018, hvor regionens og kommunernes toppolitikere og virksomhedernes CEOs mødes for at debattere transport i Greater Copenhagen.”

Virksomhederne går selv i gang

Helle Dahl lægger vægt på, at virksomhederne selv skal i arbejdstøjet:

”Vi kan som virksomheder selv gå i gang med at understøtte mere grønne og fleksible transportvalg for vores medarbejdere. Vi skal ikke bare vente på, at kommuner og trafikselskaber løser opgaven. Jeg håber, at forummet kan være stedet, hvor vi deler viden og ideer til konkrete ting, så vi ikke behøver at opfinde den dybe tallerken hver for sig.”

I forummet tilbydes alle virksomheder en transportundersøgelse. Den følges op af et internt møde, hvor virksomheden med udgangspunkt i undersøgelsen og den viden, der er opnået i roundtables kan lægge en plan for, hvilke tiltag der er behov for i virksomheden for at gøre medarbejdernes transport grønnere.

Sammen om udfordringerne

”Vi vil i mange år fremover opleve stigende trængsel og øget trafik. Det kan vi ikke alene løse ved at bygge ud. Alle ved, at udvidelser af vejnettet giver en kortvarig gevinst på fremkommeligheden. Derfor er det vigtigt, at vi gør noget for at få udnyttet kapaciteten bedre og få fremmet mere kloge transportvalg. Det kræver, at virksomheder og myndigheder går sammen om at løse udfordringerne,” afslutter Anna Thormann.

Efter Kick-off mødet kunne deltagerne selv prøvekøre et bud på fremtidens biler i form af en Tesla.