Byens Bro. Foto: Thomas D. Mørkeberg.

 

Cyklisterne i Odense Kommune har det lidt bedre, end cyklister andre steder i landet. Derfor har Cyklistforbundet valgt at tildele Odense Kommune prisen som Årets Cykelkommune 2015. Stort tillykke fra Gate 21!


Ifølge formanden for Cyklistforbundet, Klaus Bondam, ender prisen hos den fynske storby, på grund af den målrettede indsats kommunen har ydet for at gøre livet lettere for cyklisterne.


”Der er kommet nyt saltvand i årene i de sidste par år og en ny forstærket ambition i kommunen. Og den vil vi selvfølgelig gerne bakke op ved at tildele dem den her titel,” siger Klaus Bondam til DR Fyn.


Odense Kommune deltager, sammen med syv kommuner og otte hospitaler, i projektet Test en Elcykel. Projektet giver pendlere mulighed for at skifte bilen ud med en elcykel i tre måneder. Målet er at ændre opfattelsen af, hvor langt man kan cykle på den daglige tur mellem hjem og uddannelses- eller arbejdssted. Dette er lykkedes i sådan en grad, at hver tredje testperson efterfølgende har valgt at købe deres egen elcykel efter prøveperiodens afslutning.


Det at vise borgerne glæderne ved at cykle, frem for at gøre bilturen mere besværlige mener by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V), er et vigtigt element i en moderne cykelby.

 
”Jeg tror, at årsagen (red. til prisen som årets cykelkommune) skyldes, at vi gør cykling til et positivt tilvalg. Vi skal ikke genere folk, der har brug for bilen til at få dagligdagen til at hænge sammen, men vi kan gøre cyklen til et lettere og bedre valg for mange andre.” 

 

Læs mere om Odense Kommunes arbejde med cykelfremme