Gate 21 var igen i år af sted på Folkemødet og vi er rigtig glade for de arrangementer, som vi sammen med vores stærke partnerkreds fik afholdt. Vi stod for seks arrangementer inden for forskellige områder, der alle havde fokus på den grønne omstilling.
 
Verdens førende region for grøn omstilling og vækst
Hvis Greater Copenhagen skal være verdens førende region inden for grøn omstilling og vækst, så er budskabet klart: Det skal være let at tiltrække arbejdskraft, der skal være rum til kreativitet og nye udbudsformer og så skal den grønne omstilling gå på tværs af nationale dagsordener. 
 
Deltagere: Steen Christiansen, Borgmester, Albertslund Kommune. Martin Manthorpe, Direktør for Strategi & Udvikling, NCC. Hjalte Aaberg, Regionsdirektør, Region Hovedstaden. Rune Rasmussen, Udviklingsdirektør, Copenhagen Capacity. Erik Møberg, Senior Director, Rambøll.
 
Grønt byggeri – har vi kompetencerne?
Gate 21 og Concito inviterede til en spændende debat om, hvordan vi sikrer grønne kompetencer i byggebranchen. Ønsket var en diskussion af, om vi uddanner nutidens håndværkere til visionerne for en grøn og bæredygtig fremtid. Tonerne var klare fra paneldeltagerne, der pegede på certificeringer og obligatorisk pensum i grønne kompetencer, som energirenovering, materialelære, cradle-to-cradle-systemer og reduktion af spild på byggepladsen. 
 
Deltagere: Mads Randbøll Wolff, Direktør, Chora Connection. Theis Møllenberg, Tømrer og energivejleder og medejer, Byg-Grønt. Graves Simonsen, Projektchef, Bygherreforeningen. Signe Kongebro, Partner og leder af bæredygtighedsafdelingen, Henning Larsen Architects. Hans Lehmann, Vicedirektør, EUC Syd.
 
Smart City-løsninger med X Factor
I bedste X Factor stil præsenterede fire kommuner og en region deres bedste og mest borgernære Smart City-løsning under dette års Folkemøde. Et panel af borgere var klar til at stille spørgsmål – og så blev publikum hørt Har Smart City-løsningerne X Factor set fra et borgerperspektiv. Dommen var heldigvis ja!
 
Deltagere: Steen Christiansen, Borgmester, Albertslund Kommune. Carl Christian Ebbesen, Kultur- og Fritidsborgmester, Københavns Kommune. Joy Mogensen, Borgmester, Roskilde Kommune. Henrik Rasmussen, Borgmester, Vallensbæk Kommune. Kristian Johnsen, Vicedirektør – Center for Regional Udvikling, Region Hovedstaden. 
 
 
Trafikstøjen stiger – er der nogen, der gør noget?
Gener fra støj fra trafikken er et af de mest oversete sundhedsproblemer. To millioner  bor i områder, hvor trafikstøjen overskrider grænsen for, hvad der anses for sundhedsmæssigt acceptabelt. Der er brug fra handling på et nationalt niveau. Beskeden til politikerne på Christiansborg var derfor klar: Der skal laves en prioriteret plan og støjpuljen skal igen fyldes op, så der er midler til at bekæmpe og forebygge trafikstøj. 
 
Deltagere: Henrik Rasmussen, Borgmester, Vallensbæk Kommune. Charlotte Fischer, Regionsrådsmedlem, Region Hovedstaden. Ole Marqweis, Regionsrådsmedlem, Region Sjælland. Torben Holm Pedersen, Senior Technology Specialist, DELTA. 
 
Sådan nudges vi ud af bilerne!
Fredag eftermiddag på Folkemødet delte Gate 21 og The Nudging Company ud af de gode ideer til, hvordan arbejdspladser kan nudge ansatte til at køre grønt. 
 
Større begivenheder i livet, som for eksempel et jobskifte, er et oplagt tidspunkt at forsøge at påvirke medarbejderes pendlervaner. Husk derfor at fortælle den nyansatte om arbejdspladsens tilbud om for eksempel erhvervskort med bruttoskatteordning, bade- og cykelfaciliteter eller mødebiler.  
 
Oplægsholder: Morten Münster, Direktør, The Nudging Company.
 
Grøn omstilling af transporten – alles og ingens ansvar!
Målene for en fossilfri transportsektor må ikke blive en sovepude. Derfor var syv repræsentanter, der alle har en mulighed og et ansvar for den grønne omstilling af transportsektoren, sat i stævne til dette års Folkemøde. Legoklodser illustrererede hvor meget af transportens CO2-udledning, deltagerne tog ansvar for. Det blev en kamp om at gøre mest for den grønne omstilling af transporten.
 
Deltagere: Jens Mandrup, Formand for Trafik- og Miljøudvalget, Region Hovedstaden. Karin Søjberg Holst, Borgmester, Gladsaxe Kommune. Mette Boye, Afdelingschef, Passagerpulsen. Susanne Tolstrup, Kommunikationschef, E.ON. Nikolaj Wendelboe, Adm. direktør, Arriva. Søren Have, Managing Consultant, Rambøll. Brian Vad Mathiesen, Professor, Aalborg Universitet, København.