Foto: Mikkel Østergaard

Om projektet
I Test-en-elcykel bliver medarbejdere og borgere, der pendler mere end 5 km til arbejde i bil tilbudt at afprøve en elcykel i hver tre måneder. 1.700 borgere og medarbejdere i 8 kommuner og på 8 hospitaler i Region Hovedstaden skal teste en elcykel. Målsætningen er at konvertere nuværende bilpendlere til pendlere, som foretager 3 ud af 5 pendlerture på elcykel fremover. 

Jeres rolle i projektet
Som partnerkommune er I lokal projektleder på "Test-en-elcykel-kampagnen". I låner 20 elcykler ud til borgere eller medarbejdere, der ellers pendler til og fra arbejde i bil. Kampagnen ruller tre gange om året i tre måneder ad gangen. 

Når cyklerne er ude at rulle, støtter projektet pendlerne igennem en motivationskampagne, der er baseret på en app og en hjemmeside.

I skal: varetage indkøb af cykler, implementering af kampagnen lokalt, herunder rekruttering af pendlere, udlån af cyklerne, afrapportering, samt lokal kommunikation.

 I projektet samarbejder I med 7 andre kommuner og 8 hospitaler om at gennemføre kampagnen.

Økonomi
Projektet har opnået støtte til partnerens indkøb af 20 elcykler, svarende til 200.000 kr.

Desuden indeholder tilskuddet støtte til udvikling af kampagnen, præmier, kampagnemateriale, projektledelse og evaluering.

Som kommune skal I lægges en egenfinansiering på 276.000 kr. svarende til ca. 575 timer fordelt på 3 år. Det er ca. 190 timer om året.

Læs mere om projektet her

Kontakt
Lyder det som et projekt for jer, så kontakt Anna Thormann,

anna.thormann@gate21.dk eller mobil: 31 45 11 34.