Vallensbæk Kommune

Der var et ønske om at gøre mere

 

I slutningen af 2011 var man i Vallensbæk Kommune næsten færdig med implementeringsfasen af et ESCO-projekt, som omfatter 20 ejendomme. Udbyttet af ESCO var allerede til at se. Dog var der et ønske hos kommunen om at gøre mere.

 

I forbindelse med et større ESCO projekt var der stadig et ønske om at få mere ud af en energirenovering af seks daginstitutioner end bare de lavthængende frugter.

ESCO-modellen koncentrerer sig mest om de lavthængende frugter i form af rentabel energioptimering. Derfor kunne ikke alle ejendomme indgå i Vallensbæks ESCO-aftale. Det blev derfor besluttet, at de resterende daginstitutioner skulle energirenoveres, men med udgangspunkt i helhedsorienterede løsninger. Derfor var det oplagt at afprøve Plan C’s Totalværdimodel, der ville give Vallensbæk Kommunes projektleder det brede perspektiv i energirenoveringen.

Plan C’s partner Ai-gruppen blev tilkoblet som rådgiver på projektet om energirenovering af seks daginstitutioner. Der skulle først og fremmest arbejdes på et idékatalog, hvor potentialerne kunne fremlægges. Der var ikke afsat økonomi på forhånd.

Projektet kom til en brat ende, da man fra direktionens side valgte at sætte det på stand-by. Trods dette fik Vallensbæk Kommune øjnene op for potentialet i solceller og klimazonen, som er et uopvarmet tilbygning til garderobe og ekstra legeområde.