af | maj 22, 2017

Mere end 3.200 medarbejdere fra 22 lokale virksomheder giver den ekstra pedalgas i maj måned, når de deltager i kampagnen ’Vi cykler på arbejde.’ Medarbejderne cykler nemlig ikke kun mod kollegaerne på egen virksomhed, men også mod hold fra andre virksomheder i netværket Smart Mobility in LOOP CITY.

Medarbejdere fra virksomhederne, der alle ligger langs Ring 3, dyster mod hinanden i den årlige ’Vi cykler til arbejde’-kampagne, som er arrangeret af Cyklistforbundet. Alle virksomhederne er en del af erhvervs- og mobilitetsnetværket Smart Mobility in LOOP CITY, som har taget initiativ til den indbyrdes cykelbattle, hvor der kan vindes ekstra præmier. I netværket sætter mere end 40 virksomheder fokus på grøn transport og fremkommelighed under og efter byggeriet af den nye letbane.

Til kamp mod trængslen

Den tværgående cykelbattle er både for alvor og for sjov. Det er altid sjovt at konkurrere, hvad enten det er mod kollegaer eller andre virksomheder og kommuner. Men der er også en mere alvorlig side. Sagen er nemlig, at mange medarbejdere årligt tilbringer millioner af timer i kø i morgen- og eftermiddagstrafikken.

Udviklingen og væksten i byerne langs Ring 3 vil medvirke til at øge trafikken yderligere i de kommende år. Selv om den kommende letbane vil afhjælpe en del af trængslen, så er det ikke muligt at bygge sig ud af trængselsproblemerne. Det vi kan gøre er at tænke over nye måder at transportere os på. Vi ved, at cykling er et super alternativ, det er sundt, og det øger trivslen hos medarbejderne.

Virksomhederne i netværket har netop gennemført en undersøgelse over medarbejdernes transportvaner. Den viser, at næsten halvdelen af medarbejdere med under 10 kilometer til arbejde vælger at køre i bil. Der er derfor et stort potentiale for at flytte en del af bilisterne væk fra myldretiden og over på eksempelvis cyklen,” fortæller Charlotte Hauerslev, Gate 21 projektleder for netværket.

Ét af mange initiativer

Den tværgående virksomhedsbattle er åben for virksomheder, der er med i netværket Smart Mobility in LOOP CITY, og medarbejderne på holdene skal fortrinsvis arbejde i byerne langs Ring 3 i LOOP CITY-området.

”Den tværgående cykelbattle er det første fælles initiativ i netværket. Men vi arbejder med flere tiltag, som skal gøre det nemmere for medarbejdere at finde alternativer til bilen,” siger Charlotte Hauerslev og fortsætter:

”Andre initiativer kunne for eksempel være, at virksomheden udlåner cykler fra stationer til arbejdspladsen, eller at sikre at medarbejderne har adgang til at låne transportmidler eller IT-udstyr til møder, så de kan lade bilen stå derhjemme.”

Læs stillingen her.

Om erhvervsnetværket Smart Mobility in LOOP CITY

Smart Mobility in LOOP CITY arbejder for at øge fremkommeligheden og styrke en effektiv og grøn mobilitet – før, under og efter, at letbanen etableres langs Ring 3. Målet er at gøre det nemmere for virksomheder og medarbejdere at vælge mellem forskellige transportformer til og fra arbejde og i arbejdstiden. Smart Mobility in LOOP CITY har fokus på at fremme mobilitetstiltag, som reducerer trængslen – særligt i myldretiden. Det kan eksempelvis være at forskyde arbejdstiden, stille stations­cykler til rådighed eller samarbejde med kommunen om busplaner. Smart Mobility in LOOP CITY er en del af Moving People.

Netværket består af mere end 40 virksomheder og kommuner i LOOP CITY og arbejder stadig for at få flere virksomheder med. ’Vi cykler til arbejde’ er det første tværgående initiativ i netværket.

Smart Mobility in LOOP CITY er et netværk for større virksomheder, der ønsker at bidrage til en effektiv og grøn mobilitet under og efter opførelsen af den kommende letbane langs Ring 3 i perioden 2018-2023/24. Netværket er initieret af LOOP CITY og kommunerne Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Glostrup, Hvidovre, Vallensbæk, Brøndby, Ishøj og Albertslund og faciliteres af Gate 21. Netværket er støttet af Region Hovedstaden.